Gazetemizin isminin belirtilmediği ancak yaptığı haberin konu edildiği duyuruya göre; oluşan hasarın nedeni kar değil, yoğun soğuk hava yüzünden gerilen, büzüşen halatlarmış.

Belediyeye herhangi bir maddi külfet getirmeyeceği vurgulanan hasara; biriken karın ağırlığının neden olmadığı, soğuk havanın halatlarda yarattığı gerilimin hesap edilemediğinin açıklandığı duyuru şöyle:

“Şehrimizde 15 Şubat Pazartesi günü başlayan ve iki gün aralıksız devam eden kar yağışı sebebiyle, yapımı tamamlanan Dudu Kadın Çarşısı’nın orta alanında bulunan Asma Germe Membran sistemli gölgeliğin çöktüğü yönünde haber yapılmıştır.

Haberde bahsedildiği gibi yapı bütünüyle çökmemiştir, sadece 4 parçalı tasarımın 2 parçasının halatlarının bağlı olduğu döküm elemanı, imalat kusuru yüzünden koparak düşmüştür. Kopan parçaların birisi aynı gün yerine takılmış, düşerken hasar gören diğer parça tamiri yapıldıktan sonra birkaç gün içinde yerine takılacaktır. Ayrıca haberde bahsedildiği gibi kar yüzünden değil, yoğun soğuk hava yüzünden gerilen, büzüşen halatların etkisiyle olmuştur.

Sistemde başkaca hiçbir hasar yoktur. Ayrıca bu kusurdan kaynaklı olarak müteahhitin kesin kabule kadar sorumluluğu sürmekte ve bu sistemi yapan firmanın 15 yıllık membran garantisi bulunmaktadır. Bu kusurdan dolayı belediyemizden herhangi bir ödeme yapılması da söz konusu değildir.

Kamuoyuna önemle duyurulur.”