Akşehir C.Başsavcılığı’nın, 02.04.2015 tarihli Pervasız Gazetesi’nde yayımlanan “Belediye Encümeni Marifetiyle Park Ruhsatı Restaurant’a Dönüştürüldü” haberimiz üzerine sorumluları hakkında SORUŞTURMA başlattı. Ayrıca ihaleye katılan M.T’ adlı bir şahsın da Akşehir Belediye Başkanı AKKAYA ve Dönemin Encümen Üyeleri hakkında SUÇ DUYURUSUNDA bulunduğu öğrenildi


 



“Sizin 28 Yıllık bürokrasi hayatınız varsa, Pervasız’ın da 63 Yıllık geçmişi ve üstelik sizin 1,5 katınız da DENEYİMİ var. Hakkınızda yapılan yayınların ve iddiaların muhatabı bu gazetedir ve her zaman yasa gereği ‘CEVAP-DÜZELTME’ hakkınız saklı olup, iddialarımızı çürütecek belgeleriyle birlikte pekâlâ kullanabilirdiniz.”



 



“02.04.2015 tarihli gazetemizde yayımlanan “Belediye Encümeni Marifetiyle Park Ruhsatı, Restaurant’a Döndürüldü” haberimizle ilgili Sağda-Solda ve dünkü Meclis Toplantısında Üyelerinize hitaben, ‘Encümen Kararı’nda oybirliği yazıyor, iki şerh sonradan yazılmış’ diyerek asıl konuyu saptıramazsanız. Sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunup-bulunmamak ise sizin bileceğiniz bir durumdur.



 



Pervasız diyoruz ki; Encümen Kararı’nı önce ilgili memurlar daha sonra diğer encümen (meclis) üyeleri imzalamıyor mu? Kaldı ki, bu olay sizin döneminizde olmamakla birlikte sizin göreve başladığınız 04.04.2104 tarihinden yaklaşık 2 ay sonra ihaleye katılan ve haksız rekabete maruz kaldığını, projesiz ve onaysız kaçak imar yapısı olduğunu iddia eden kişiler tarafından Makamınıza şikâyet dilekçesi verilerek İHBAR’da bulunulduğu gibi 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereği de sizden yapılacak işlemden cevap istenmiştir.  Neden cevap vermediniz siz asıl onu açıklayınız?



 



Sayın AKKAYA, bu olayı şu bakış açısıyla düşünerek değerlendirmenizi öneriyoruz: Akşehir Belediye Meclisi’nin TEMMUZ 2015 ve EKİM 2015 Toplantılarının OLAĞANÜSTÜ yapılması gerekirken OLAĞAN yapıldığını ve bu durumu ‘yanlışlıkla oldu’ deme hakkını eğer kendinizde görüyorsanız, o zaman İKİ ŞERH konulan encümen kararındaki OY BİRLİĞİ yazısının da SEHVEN yanlış yazılabileceğini de hesaba katmanız gerekir.



 



Belediye Başkanı yanlış yapınca MUBAH, Memurları yapınca GÜHAH KEÇİSİ mi ilan ediliyor?



 



04.04.2015 tarihinde Akşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yaptığınız “1 YILLIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI” sırasında resmi süreci başlatılmamış bir şikâyetten ve sorumluları hakkında DAVA açacağınızdan bahsediyorsunuz. Sonra da AP Gazetesi bir gün sonra “BAŞKAN AKKAYA’DAN PERVASIZ’A DAVA” başlığı ile 05.04.2015 tarihli Web sayfasından ve 06.04.2015 tarihli nüshasında okuyucularıyla bu açıklamanızı paylaşarak, gazetecilikten ve habercilikten ne kadar uzak olduğunu, daha da ötesinde taraflı olduğunu gözler önüne sermekle ne bizi ne de kamuoyunu şaşırtmamıştır.



 



Sayın Akkaya’nın ve Gazete Yazı İşleri Müdürü MEMİŞ’in gözlerinden kaçan veya görmezden geldikleri bir hususu okurlarımıza ve kendilerine hatırlatmak isteriz. Başyazarımız Ümit Aykut ŞENER’in kaleme aldığı bahse konu haberde ENCÜMEN KARARI ile ilgili bu işin sorumlusunun kendisi olduğuna dair tek bir satır yokken algı yoluyla yıpratıldığına değinen Belediye Başkanının ısrarla kendisinden önceki belediye başkanına göndermede bulunmasına da bir anlam veremiyoruz. Dönemin Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’un şehir dışında görevli olduğu bir ortamda yerine vekalet edenin ‘devlette devamlılık esastır’ ilkesinden hareketle encümeni toplaması ne kadar doğruysa, Monas Parkı Müstecirinin dilekçesini ihale yasasına aykırı olarak işleme almaları da bir o kadar yanlıştır.



 



Akşehir Belediye Başkanı Salih AKKAYA’ya sesleniyor ve Belediye Meclis Üyelerinin de dikkatine sunuyoruz:



 



Monas Parkı ihalesi de yasal yollardan yapılmış ve de ihale süreci kesinleşmiştir. Kaldı ki Başkan AKKAYA, ihale ile ilgili kuşkuları varsa bunu en yakınında çalışan ve belediyede görev yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İsmail KIYICI’dan da sorabilir. Çünkü o ihaleye katılanlar arasında en yanı başındaki çalışanı KIYICI da vardı.



 



Haziran 2014’te Sayın Makamınıza hitaben yapılan şikâyet dilekçesinin içeriğindeki özellikle imara aykırı yapılaşma iddialarını araştırıp, soruşturma açtınız mı? Eğer ENCÜMEN KARARI’nda yasalara aykırı bir durum yoksa neden dilekçe sahibine cevap vermediniz? Eğer varsa da neden durumdan İçişleri Bakanlığını ve Adli Makamları bilgilendirmediğinizi de kamuoyuna ve meclis üyelerine açıklar mısınız? İşte bu nedenlerden dolayı haberimizde fotoğrafınız kullanılmıştır.



 



Sizden önceki dönemin Belediye Encümeni marifetiyle –ki bugün için de aynı encümenle çalışıyorsunuz- değiştirilen “İhalenin İştigal Konusu”nun karşı tarafa haksız menfaat ve kazanç sağladığını, Restaurant olarak ihale çıkılması durumunda kiralama fiyatının çok daha yüksek olacağını ve yapılan bu işlem sonunda KAMU zararına neden olunduğunu, imara aykırı kaçak yapılan bazı ek binaların belediye tarafından onaylanmayan projesiz mevcut binaya eklendiğini; 28 Yıllık bürokrat deneyiminizle anlayamamış olmanıza ya da bilmezden gelmenize doğrusu şaşırmamak elde değil! Haksız mıyız Başkan?



 



Sayın Başkan, haberimizi yalanlama yoluna giderken yanınızda konuya ilişkin iddialarımızı çürütecek bir belgeyi de beraberinizde getirmemenizi de doğrusu manidar buluyoruz. Zaten bu tutumunuz bazı basın mensuplarınca da şaşkınlıkla karşılandı.



 



Pervasız hala haberinin arkasında ve kamuoyu da sizden bu konuda geniş bir açıklama beklemektedir. Pervasız Yazı İşleri Müdürü Bayram UYGUN, uzun bir git-gel sonrasında haberi yapmadan önce dönemin belediye başkan vekili ve encümen üyesiyle bizzat ulaşarak kendisiyle görüşmüş ve durumdan kendisini haberdar etmiştir. Bunu da biliyor muydunuz, kendisiyle hiç görüş-alışverişinde bulundunuz mu?



Sayın Belediye Meclis Üyeleri; Sizden önceki dönemde yaşanan tüm bu gelişmeler hakkında Perşembe günü yapılacak ikinci meclis oturumunda belediye başkanına hitaben ‘soru önergesi’ verilmesi durumunda her şey açıklığa kavuşacaktır. AK Parti’li ve MHP’li Meclis Üyelerini sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Gerçekler Halktan saklanamaz ve er geç bir gün ortaya çıkar! Bu arada eleştiriye maruz haberlerde kendi fotoğrafının kullanılmasını hazmedemeyen Başkanın bu ricasına karşılık temsil ettiği kurumun fotoğrafını yayınlıyoruz. Ne Fark ediyor ki!



 



Akşehir C.Başsavcılığı’nın, 02.04.2015 tarihli Pervasız Gazetesi’nde yayımlanan “Belediye Encümeni Marifetiyle Park Ruhsatı Restaurant’a Dönüştürüldü” haberimiz üzerine sorumlular hakkında SORUŞTURMA başlattığını, ayrıca ihaleden zarar gören M.T’nin de Akşehir Belediye Başkanı Salih AKKAYA ve dönemin Belediye Encümen Üyeleri hakkında ikinci bir SUÇ duyurusunda bulunduğunu, saygıdeğer okurlarımızla ve kamuoyu ile paylaşıyoruz. Artık bundan sonra son sözü yargı söyleyecektir.



 



Saygılarımızla…



                                                                                                                                 Pervasız