Sokak hayvanlarına kanunlar çerçevesinde müdahil olduklarını, kontrol altına almak, sağlıklı olarak yaşamalarına destek vermek için gayret ettiklerini ifade eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, konuya ilişkin açıklamasında Akşehirlilere bir de çağrıda bulundu.

Sahipsiz hayvanların tıbbi bakımlarının yapılması için, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmeliği çerçevesinde çalışmalara devam ettiklerini belirten ve bugüne kadar 70’e yakın kısırlaştırma, 20’ye yakın da tedavi için Konya Selçuk Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne yaralı sokak hayvanı sevki yapıldığını aktaran Akkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kısırlaştırma ile sokak hayvanlarının sayısında azalma sağlandığı için dolaylı olarak onların ve insanların daha sağlıklı yaşamasını sağlıyoruz. Bu şekilde sokakta yaşayan kedi ve köpeklerden insanlara geçebilecek yüzlerce zoonoz hastalıkla da mücadele ediyoruz.

Ayrıca Belediyemiz, kısırlaştırılan hayvanları sahiplendirerek onların daha güzel ve kaliteli yaşam sürdürmesini amaçlamaktadır. Bu hayvansever gönüllü vatandaşlarımızdan biri de Alanyurt Mahallesi sakinlerimizden Taner Akkurt beyefendi olmuştur. Bu sahiplenme düşüncesi için de kendisine teşekkür ederiz. Sizler de Akşehir Belediyesi Geçici Bakımevi Merkezimizden, “Satın alma sahiplen” sloganıyla sahipsiz sokak hayvanı sahiplenebilirsiniz.”