Yaklaşık 25 yıldır dalış eğitmenliği yapan ve 600’ün üzerinde dalış profesyoneli yetiştiren Gaye Dülger, kayak sporuna ise dalış kariyerinden önce, 5 yaşında başlamış. Kayak sporuyla 15 yıl profesyonel olarak uğraşan Dülger, 6 yaşından itibaren yarışmalara katılmış. Profesyonel sporcunun, 15 yıl boyunca katıldığı yarışmalarda elde ettiği 5 Türkiye Şampiyonluğu, bölge ve il birincilik ve ikincilikleri bulunuyor.

Yaklaşık 10 yıldır motosikletle şehirlerarası ve uluslararası seyahatler gerçekleştiren, 46 yaşındaki sporcu, 20 yaşından beri evlat edinmeyi istediğini ve 2019 yılında evlendikten sonra eşiyle birlikte koruyucu aile olmaya karar verdiklerini belirtti. Hem koruyucu aile hem de evlat edinmek için aynı anda başvuruda bulunduklarını ve eşinin önceki evliliğinden bir oğlu olduğunu aktaran Gaye Dülger; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde de yer verilen, koruyucu anneliğe giden yolda yaşadıklarına ilişkin detayları ve duygularını şu ifadelerle paylaştı:

“Önceden de çok renkliydi hayatım ama biz o renklere alışmıştık artık. Günlük yaşamımda hep spor yapıyorum, kış aylarında kayağa gidiyorum, yazın sürekli dalıyorum. Şimdi kızım olunca da her şeyi yine onunla birlikte yapıyorum. Kızımı ilk kucağıma aldığımda 5 aylıktı, çok minik bir bebekti, şimdi 13 aylık.

Önce koruyucu aileliğin nasıl olduğunu öğrendik. Başvurumuzu yapmadan önce eşimin oğluna da bu konuyu danıştık. Çünkü bir kardeş gelip gelmemesi, onunla birlikte hayatının geri kalanını sürdürmeyi isteyip istememesi bizim için çok önemliydi. Çok büyük bir sevgiyle yaklaştı, çok istedi ve ‘Onu çok sevmemiz lazım. Ona da bana bakabildiğiniz gibi bakabilecek misiniz, bana sağladığınız imkanları sağlayabilecek misiniz?’ dedi. Bizi o kadar mutlu etti ve yüreklendirdi. Şimdi birlikte oyun oynuyorlar. Ağabeyi gitar çalarken kızımız dans ediyor. Çok güzel bir ilişkileri var.

Her şeyiyle ben ilgileniyorum. Yaklaşık 6’ncı aya geldiğinde yavaş yavaş yüzmeye başladı. Bana tutunarak kolluksuz bir şekilde yüzüyor, dalıp çıkıyor. Önümüzdeki sene bağımsız olarak yüzebilecek. İşe de benimle geliyor, ben çalışırken o da yanımda oyun oynuyor. Toplantılara birlikte katılıyoruz. Bizimle tekneye dalış eğitimlerine geliyor. Bu kış kayağa da birlikte gideceğiz.”