Akşehir Emniyet Müdürlüğü, kurbanı alırken de satarken de dolandırıcılara ve sahte paraya karşı tedbirli olunması amacıyla broşür hazırlatarak, kurbanlık alışverişinde dolandırıcılara ve hırsızlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Emniyet’in hazırlattığı broşürde vatandaşlar, kurbanlık alışverişinde karşılaşabilecekleri hırsızlık ve dolandırıcılıklara karşı uyarılıyor. Broşürde, dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıralanmış:



*Alışveriş yaptığınız insanların isimlerini ve telefon numaralarını alın. Verilen numarayı arayarak doğruluğunu kontrol edin.



*Ücretini almadan hayvanı teslim etmeyin.



*Şüphelendiğiniz araçların plakasını alın.



*Özellikle akşam vakitlerinde hırsızlık olaylarına karşı duyarlı olun.



*Yanınızda ya da kaldığınız yerde nakit para bulundurmayın.



*Hayvan satışından kazandığınız parayı bankaya yatırın.



*Aldığınız paranın sahte olup olmadığını kontrol edin: Parayı ışığa tuttuğunuzda Atatürk Görseli olup olmadığını, para üzerinde parlak emniyet şeridi olup olmadığını (Holografik şeride farklı açılardan bakıldığında motifler parlak bir yansıma verir, TL harfleri, paranın değerini gösteren sayıya dönüşür), Atatürk Resmi, Merkez Bankası yazısı ve sayılarda kabartma olup olmadığını kontrol edin. Unutmayın; farklı açılardan bakıldığında paranın orta tarafında, renk değiştirerek altın sarısına dönüşen bir şerit, paranın ön ve arka yüzlerindeki bazı alanlarda da banknot değerini gösteren küçük yazılar yer alır.



Uyarı broşüründe, her türlü şüpheli durumun zaman kaybetmeden 155 İhbar Hattı aranarak polise bildirilmesi istendi.