İlçede son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında, doğalgaz bağlanması ve yatırımların yapılması hususunda bazı asılsız ve eksik haberler yapılarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Başkan Akbuğa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tuzlukçu Belediye Başkanı olarak doğalgazın ilçemize kazandırılması ve yatırım programına alınması için Belediyemizin, İlk müracaatından başlayarak yatırım programına alınmasına kadar yapmış olduğu çalışmaların belgelerle anlatılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Ekte belgeleri sunulduğu üzere, 25.08.2021 tarihinde; ENERYA Konya Gaz Dağıtım A.Ş., Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş., Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yazışmalar yapılmış olup ilgili kurumlarla ve ENERYA ile 2022 yatırım programına alınması ve ödenek ayrılması için bizzat ilgili kurum müdürleri ile birebir görüşmeler ve yoğun gayretlerim sonucunda; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (13.09.2021) ve ENERYA’dan (20.09.2021) yatırım programına alındığına, ödenek ayrıldığına ilişkin gelen yazılar ekte sunulmuştur.  

Bu yazışmalar sonrasında yapılacak çalışmalarla ilgili olarak Belediyemizden Meclis Kararı istenmiş, alınan Meclis Kararı ENERYA’ya gönderilmiştir. Bu karar ekte sunulmuştur. (20.10.2021 Tarih 1613 Sayılı) Bu arada ENERYA firma yetkilisi uygulama projesini getirmiş olup, Karayolları Şefi ve Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerimizce bu proje incelenmiş olup zemin uygulaması ve güzergahının nasıl olacağı netleşmiştir.

Doğalgaz istasyon binasının yapılacağı yer için Aşağı Mahalle 170 ada 19 parseldeki tarla sahibi Kazım Cüzdan ile birebir görüşerek muvafakatını da aldım. Bu yazışma süreçleri devam ederken Konya Karayolları Bölge Müdürü ile de birebir görüşerek tüm sorunları giderdik.

ENERYA tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Meclis Kararı alınması istenmiştir. Belediyemiz tarafından, Konya Büyükşehir gündemine alınarak yapılan yazışma sonunda bu karar da alınmış ve ENERYA’ya gönderilmiştir. (15.12.2021 tarih ve 1943 sayılı yazı ile) Gelen evrak 03.02.2021 tarih 80911 sayılı yazı, ENERYA’dan gönderilen yazı 04.02.2022 tarih 2229 sayılı yazı ile ilçemize doğalgaz gelmesiyle ilgili hiç bir sorun kalmamıştır.

2022 Yatırım Programına alınan Tuzlukçu İlçesi Doğalgaz Hattı proje çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili proje etapları konusunda gerekli bilgilendirmeler de kamuoyumuzla paylaşılacaktır.”