Akşehir Şehit Reis Şehit Mesut Şeker Ortaokulu öğrencileri çevre çalışmalarına devam ediyor.


Akşehir Reis Şehit Mesut Şeker Ortaokulu öğrencileri geçen öğretim yılında çevre çalışmaları yaparak duyarlılıklarını göstermişlerdi. Bu öğretim yılı başında TEMA Vakfı’na üye olarak çalışmalarına başladılar. Okulun üç sınıfının tamamı TEMA Vakfı’ na üye olarak sınıflarına Yeşil Yaprak kazandırdılar.


Okulda, Yeşil Yaprakların sınıflara asılması ile ilgili tören düzenlendi. Yapılan törende konuşan Okul Müdürü Fatih Koca: “Üzerinde yaşadığımız dünyayı biz dedelerimizden devir aldık. Gelecek kuşaklara yaşanabilir şekilde aktarmak bizlerin öncelikli görevi olmalı. Öğrencilerimizin çevreye duyarlılık çalışmaları hızlanarak devam ediyor. Çevre deyince aklımıza hemen kirletmemek geliyor. Kirletmemek öncelikli konulardan birisi olmakla beraber doğal kaynakların tasarruflu kullanılması da öncelikli konularımızdan olmalıdır. Ülkemizin etrafı denizlerle çevrili olmasına rağmen iklim koşulları ve coğrafi olarak, suları kıt kaynaklı olan ülkelerden birisiyiz. Öğrencilerimiz: Su tasarrufundan başlayarak, atıkların toplanması gibi birçok alanda çevrenin korunması için çalışmalar yürütüyorlar. Ülkemizde de TEMA Vakfı çevre adına değerli çalışmalar yürütmektedir. Öğrencilerimizin çoğunluğu TEMA Vakfı’ na üye olarak çevre duyarlılıklarını belgelemişlerdir. Üç sınıfımız Yeşil Yaprak kazanmıştır. Çevreye duyarlılıkları için öğrencilerimize ve çalışmalara rehberlik eden öğretmenlerimize huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi.


Tören sonunda Okul Müdürü Fatih Koca, Müdür Yardımcısı Ayhan Turgut, TEMA Vakfı üyesi ve TEMA Vakfı Okul Temsilcisi Sınıf Öğretmeni Hacer Şenyiğit, TEMA Vakfı İlçe Temsilcisi Mehmet ÇELİK, okul aile birliği üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler ile beraber sınıf kapılarına Yeşil Yapraklar asıldı. Gönüllü kartları ve yaka rozetleri de dağıtılan öğrenciler mutluluklarını ifade ettiler.