Akşehir Kaymakamlığı, Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşları olduğu “Akşehir’i Seviyorum, Şehrimi Tanıyorum” Projesinin, Şehit Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen tanıtım sunumunun ardından bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Nasıl ki Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması ile Nasreddin Hoca’mızı ve Akşehir kültürünü tanıtıyor, katılanların kendi şehirlerinde bir anlamda kültür elçimiz olmalarını hedefliyorsak, bu projeyle de ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize kendi kültürlerini öğretmek istiyoruz. Projeyi kendi çocuklarımız ve gençlerimiz arasında yaygınlaştırmak amacıyla tüm okullarımızda eş zamanlı olarak bu etkinliği yapmaya karar verdik” dedi. Akkaya; 16 türkü ve 8 halk oyunumuzu bilmemiz ve yaşatmamızın, kültürümüze sahip çıkmak anlamına geleceğini söyledi.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Proje ekibince Proje Yürütme Planının hazırlanmasının ve okulların kendi eylem planlarını yapmalarının ardından gerçekleştirilen etkinlikle; “Dünyanın Ortası Gülmece Başkenti: Akşehir” isimli kısa tanıtım filminin tüm okullarda eş zamanlı olarak izletilmesi adımı da hayata geçirilmiş oldu.

Projenin sonraki aşamalarında; Akşehir Yöresi Halk Oyunlarının Öğretilmesi, Akşehir Geleneksel Oyunlarının Öğretilmesi, Akşehir Türkülerinin Öğretilmesi, Teneffüs Saatlerinde Öğrencilere Akşehir Türkülerinin Dinletilmesi, ilk ve ortaokul kademesinde “Öğrencilerin Kaleminden Akşehir” isimli Şiir Yazma, ortaöğretim kademesinde “Gençlerin Gözünden Akşehir” isimli Fotoğraf, ilkokul kademesinde “Miniklerin Dilinden Fıkralar” isimli Nasreddin Hoca Fıkrasını En Güzel Anlatma yarışmalarının düzenlenmesi, tüm okulların katılımı ile yılsonu gösterisinin sunulması, yıl boyunca yapılan çalışmaların raporlanması ve okulların sosyal medya hesapları, web siteleri ile yerel gazetelerde, gönüllülük esasına dayalı olarak paylaşılması adımları yer alıyor.  

Proje ekibi ise A.Barbaros Topaloğlu, Murat Erdem, Muhammed Aydoğan, Burcu Totan, Şule Kurt, İbrahim Sarıtaş, Yadigar Beşcan, Canan Ceylan ve Çiğdem Yıldızhan Bürhan’dan oluşuyor.

Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ve Müze Müdürü Sevcan Çavdar ile okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.