Akşehir Şehit Zeynep Sağır Proje İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf Seçme Sınavı için başvurular devam ediyor.





Konya ilçelerinde tek proje ortaokulu olma özelliğini taşıyan ve 2019-2020 eğitim öğretim döneminde sınavla ilk öğrencilerini alan Şehit Zeynep Sağır İHO, 2020-2021 eğitim öğretim dönemi öğrencilerini seçmek için sınav başvurularını almaya başladı. Başvurular 19 Haziran tarihine kadar, öğrenci belgesi ile beraber okula şahsen yapılacak. 4 Temmuz 2020 Cumartesi günü saat 10:30’da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda güvenli bir ortamda gerçekleştirilecek olan sınav sonucunda 72 öğrenci okula kabul edilecek.





Merkezi konumu, modern binası ve uzman öğretmen kadrosu ile ön plana çıkan okul, yıl içerisinde ilçe genelinde yapılan 5. sınıflar arası deneme sınavlarının tamamında ilk 10 içerisinde en az 5 öğrencisinin yer almasıyla ismini ilk sıraya taşıdı. Ayrıca okulun, ilk 100 içerisindeki öğrenci sayısı 25’in altına hiç düşmedi.





Akşehir Akıl ve Zeka Oyunları Müsabakalarında 7. ve 8. sınıflarla yarışan 5. sınıf öğrencileri, 4 kategoride 2 birincilik ve 1 ikincilik ile 1 de İl Birinciliği elde ettiler.





Okulda 24 kişilik sınırlı kontenjanlı sınıflarda okuyan öğrenciler, okul idaresinin sunmuş olduğu imkanlarla bağlama, ney, robotik kodlama, ebru, okçuluk vb. kurslara olduğu gibi sportif faaliyetlere de katılım sağlayabiliyorlar.