Proje çerçevesinde Almanya’da bulunan toplam 24 öğrenci ve 6 refakatçi öğretmen, 4 hafta süreli staj uygulamalarını 3 ayrı grup halinde başarı ile tamamlayıp Akşehir’e döndüler. Almanya’nın Gelsenkirchen şehrindeki HHK GmbH, ASG GmbH isimli Hasta ve Yaşlı Bakım Merkezi’nde staj yapan öğrenciler, Avrupa’daki Hasta ve Yaşlı Bakımı uygulamalarını görme ve uygulama şansına sahip olurken, boş zamanlarında Almanya’nın değişik bölgelerini gezerek ülkedeki sosyal ve kültürel hayatı tanıma imkanını da buldular.  

Üç ayrı akış halinde yürütülen proje; Sağlık Hizmetleri öğretmenleri Hüseyin Şenol ve Neslihan Göçmen refakatinde 8 öğrenciden oluşan birinci grup için 30 Ocak-26 Şubat 2022, Sağlık Hizmetleri öğretmenleri Ömer Evran ve İsmail Aldemir refakatinde 8 öğrenciden oluşan ikinci grup için 27 Şubat-26 Mart 2022, Okul Müdürü Kamil Ersoy ve Müdür Yardımcısı Mehmet Kol refakatinde 8 öğrenciden oluşan üçüncü grup için de 20 Mart-16 Nisan 2022 tarihleri arasında uygulandı.

Staj uygulamasının ve süresinin 4 hafta olmasının, öğrencilere mesleki deneyim kazandırmasının yanı sıra mezun olduktan sonra Almanya’da çalışmak isteyenler için çok önemli bir referans teşkil edeceği bildirildi. Konuya ilişkin açıklamada, Avrupa’da artan sağlık personeli ihtiyacı göz önüne alındığında projenin öneminin daha da arttığı vurgulandı.

Toplam 30 kişinin katıldığı projenin başarıyla tamamlandığını ve hedefine ulaştığını belirten Akşehir Tornacı Erol Cumbul TOKİ MTAL Müdürü Kamil Ersoy; “Kaymakamımız İsmail Küreci, Belediye Başkanımız Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz A.Barbaros Topaloğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile projeyi hazırlayan okulumuz Müdür Yardımcısı Mehmet Kol, okulumuzun diğer idarecileri, refakatçi öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.