İzmir’de yaşanan depremin hemen ardından depremzedelere meyve yardımı duyurusunda bulunan Belediye Başkanı Ömer Yıldız; soğuk hava deposunda bir odanın toplanacak olan yardım için ayrıldığı bilgisini ve yardımla ilgili planlamayı Dereçinelilerle paylaştı. Meyvelerin nakledilmesi için kasa temin edilmesi ve depoda 24 saat Belediye personeli bulundurulmasının yanı sıra, meyvesi olmayıp da yardım etmek isteyen vatandaşlara meyve satın almaları konusunda, yine Belediye personeli yardımcı oldu. Aynı zamanda, yapılan yardımlar ayrı ayrı not alınarak dosyalandı.

Organizasyonun amacına ulaşmasının ardından, Belediyenin sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı yayımlayan Başkan Yıldız, paylaşımında; “İzmir depremzedelerine yaptığınız yardımları Allah kabul etsin. Yardım fotoğrafı yerine Dereçinemizin tarihi bir fotoğrafını paylaşıyoruz. Sevgili Dereçineliler, yine çok güzel bir iş yaptınız. Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Hepinize teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Paylaşımda, yardım fotoğrafı yerine beldenin tarihi bir fotoğrafına yer verilerek; “Yardım eder gibi görünmeyin; yardım edin, görünmeyin” deyişine örnek olacak bir tutum sergilenmesi, İzmir’de yaşayan Dereçinelileri gururlandırdı ve büyük takdir topladı.