Akşehir’de ve civar mahallelerinde; sokakta doğan veya sokağa terk edilen hayvanların hayatta kalması için çalışan gönüllü hayvan sever Yücel Türkcan’ın yardım talebine, Ethica Sigorta A.Ş.’nin “Paticanlar” adıyla yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projesi’nden olumlu yanıt geldi.

Sigorta Şirketi’nin Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akyol’un yardım talebini projeye dönüştürmesiyle;   Akdeniz Bölge Müdürlüğü Koordünatörü Mesut Aydemir önderliğinde, Bölge’ye bağlı acenteler arasında yardım havuzu oluşturuldu. Havuzda toplanan para, şirketin Akşehir’deki tek yetkili acentesi ve aynı zamanda Yücel Türkcan’ın kardeşi olan Ahmet Türkcan’a aktarılarak, ihtiyacın giderilmesi yetkisi verildi.



Kendi bireysel çalışmaları ile sokak hayvanlarına bakan ve desteğe ihtiyaç duyduğunu her vesileyle dile getiren ağabeyinin Işıl Akyol’a ulaşması sonucunda, oluşturulan havuzda toplanan parayla, maliyetine temin ettikleri köpek ve kedi mamalarını Yücel Türkcan’a teslim eden Ahmet Türkcan; şirket yetkilileri Mesut Aydemir ve Pelin İçyer’e, yardım eden tüm acentelere, mamaları kar amacı gütmeden temin eden Repol Akvaryum’a ve projeyi duyurmalarını sağlayan yerel basına teşekkür etti.      



Yücel Türkcan da; birkaç dernek ve firmanın desteği ile sokak hayvanlarına bakmaya çalıştığını belirterek,’’ Talebime kısa sürede yanıt verip ‘Sessiz Canlar’a yardım ulaştıran Ethica Sigorta ailesine ve bağışçılarına sonsuz teşekkür ederim. 15 kg.lık 40 paket mama, usulüne uygun şekilde tarafımca dağıtılacaktır.’’dedi.