Akşehir Devlet Hastanesi Patoloji Teknikeri Emre Yıldız Kariyer Günleri Etkinliği çerçevesinde Özel Akşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Patoloji Teknikeri Emre Yıldız öğrencilere “Ben de sizler gibi Sağlık Meslek Lisesi mezunuyum. Sağlık Meslek Lisesinde mezun olduktan sonra Patoloji Teknikerliği okudum.  Patoloji günümüzde sağlık alanında yoğun olarak kullanıyoruz. İşimi çok seviyorum. Siz de gelecekte sağlık sektörünün çalışanları olacaksınız. Bu mesleği yapmak isteyenlere yönelik olarak şunu söyleyebilirim. Patoloji teknikerliği mesleğini sevmiyorsanız patolojiyi tercih etmeyiniz. Patoloji alanı her hastanede bulunmuyor. Akşehir’ de sadece ben bulunuyorum. Mesleğin güzel yönleri de var. Hastalarla yüz yüze diyalog içinde olmuyorsunuz. Çalışma ortamınız patoloji laboratuarı ile sınırlı” dedi.



      Patoloji Teknikeri Yıldız konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.   Etkinliğin sonunda Okul Müdürü Ayhan Tülek, kariyer günleri etkinliğine verdiği katkı nedeni ile Emre Yıldız’a teşekkür plaketi sundu.