"Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" projesi kapsamında yazarlar düzenlenen konferanslarla hayranları ile buluşuyor.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü; Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimevi Organizasyon işbirliği ile 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' ismiyle düzenlenen proje kapsamında Akşehirlilerle buluşan yazarlar, imza günlerinin yanı sıra düzenlenen konferanslarla da okurlarıyla buluşuyorlar. Bu kapsamda Yazar Şermin Yaşar (Oyuncu Anne) Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta Akşehirlilerle buluştu.



Yaşar yaptığı konuşmada; çocukların oyuncağa değil, anne babalarına ihtiyacı olduğunu, çocukların evlerini benimsemeleri gerektiğini söyleyerek “Çocukları odalarına göndermeye çok meraklıyız. ‘Sen git odanda oyna, dağıtma, kirletme, arkadaşın gelmesin’ diyerek onları öteliyoruz. Çocuklar kendi evlerini benimsemeli.  Kitaplar hep ellerinin altında olmalı. Yukarı raflarda daha şık duruyor diye yukarı koymayın. Ben evdeki halıların altını ozalit kapladım. Çocuklarım istedikleri gibi istedikleri zaman resim yapsınlar diye. Evdeki her şeyle oyuncak yapılabilir. Çocukların oyuncağa değil, oyun oynamaya ve size ihtiyaçları var” dedi.



Kendi çocuklarıyla oynadıkları oyunları ve gerçekleştirdiği  aktiviteleri de katılımcılarla paylaşan, ebeveynlere de ne tür oyunlar oynayabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunan yazar Şermin Yaşar’a, konferans sonunda Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk’ün eşi Ayşe Türk ile Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın eşi Ayşegül Akkaya tarafından bir plaket takdim edildi. Yazar Şermin Yaşar konferans sonunda kitaplarını da imzaladı.