Final Okulları Eğitim Koordinatörü M. Veysel Top, haziran ayında bitmesi planlanan Akşehir Final Kampüs Okulları’na ziyarette bulundu.

Kampüs inşaatını gezdiren Akşehir Final Kurucu Temsilcisi Mehmet Ateş “Final birikimleriyle, son teknoloji dersliklerinde, üniversite düzeyinde laboratuvarlar ve en önemlisi alanında uzman öğretmen kadromuzla hizmet vermeye kendimizi hazırladık. Halkımız ve eğitim camiamız için hayırlı olmasını dilerim.” dedi.



İncelemeleri neticesinde okulun mimari projesini çok beğendiğini, son yenilikler ve mevzuatlar ölçüsünde kurumu eğitim ve öğretime hazır göründüğünü ifade eden M. Veysel Top da “İlk günkü heyecanımızdan ve başarı tutkumuzdan hiçbir şey kaybetmeden ülkemizin hizmetindeyiz. Biz de sizlerin başarısı için destekçiniz olacağız. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.



Ziyareti sırasında Akşehir Final Okulları öğretmen personeliyle de bir toplantı gerçekleştiren M. Veysel Top Final Okullarının felsefesini paylaşarak, özel okul arayışı içinde olan ailelere  Final Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel’in “10 Adımda İyi Okul” yazısını salık verdi:



1) Okulun kurucularının eğitimle ilişkisini ve kuruluş felsefesini inceleyin.

2) Akademik başarısını dikkate alın.

3) Spor, sanat ve kültür alanlarındaki başarısına mutlaka bakın.

4) Yetiştirdiği öğrencilerin kişilik gelişimini izleyin.

5) Öğrenciye değerler kazandırma konusundaki becerisini araştırın.

6) Okulun fiziki yapısı ve sosyal imkânlarını görün.

7) Öğrencilerin sağlığını ilgilendiren servis, yemek, güvenlik gibi yan hizmetlerini iyi sorgulayın.

8) Mezunlar derneği mensuplarını yani okulun lobi gücünü irdeleyin.

9) Yabancı dil eğitimi hakkında iyi bilgi alın.

10) Eğitim öğretim kadrosu ve en önemlisi öğretmen kalitesinin kişilik ve bilgi birikimini mutlaka soruşturun.