2013 – 2014 Öğretim yılı II. Yarıyılı müdürler kurulu Öğretmenevinde toplandı.


13 Şubat 2014 günü saat:13.30’ da Akşehir Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit başkanlık etti. Toplantıya Milli Eğitim Şube Müdürleri İsmail Sarıkaya ve Sadık Köseoğlu’nun yanı sıra Akşehir’ de bulunan resmi ve özel okulların müdürleri katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’ nın okunmasından sonra Murat Yiğit tarafından açış konuşması yapıldı.


Açış konuşmasından sonra Yiğit, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün “Kim 500 Kitap İster?” projesini tanıttı. Proje tanıtımında Yiğit: “Bilindiği gibi gerek sınavlar için olsun, gerekse entelektüel kültür birikiminin oluşması için okumanın önemi tartışılamaz. Öğrencilerin kendi aralarında konuşmalarında kitaplar konusunda fikir tartışması yapmalarını arzu ediyoruz. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitaplara olan ilgiyi artırmak üzere yaptığımız çalışmalarda Kim 500 Kitap İster? adında bir proje ortaya çıktı. Ortaokul ve liseler için ortak okunacak 5’ er kitap tespit ettik. Sınava katılmak isteyen her öğrenci 5 kitabı bitirecekler. Her kitaptan yine okullar tarafından hazırlanacak sorular içinden 10’ar sorudan 50 test sorusu sorulacak. Test sınavında derece alacak öğrenciler yarım altın, çeyrek altın ve gram altınla ödüllendirilecekler. Her okulun en iyi derece yapan 3 öğrencisi okul takımlarını oluşturarak yarışmanın ikinci aşamasına geçeceğiz. İkinci aşamada birinci olacak ortaokul ve lise takımlarının okullarının kütüphanelerine 500’ er tane kitap hediye edilecek. Amacımız öğrencilerimizi veya okullarımızı yarıştırmak değil. Okumaya karşı bir ilgi, bir gündem oluşturabilirsek proje hedefimize ulaşmış olacağız.” Dedi.


Toplantının diğer gündem maddelerinin görüşülmesinde I. Yarıyılda alınan kararlar gözden geçirildi, alınan kararların okul ve kurumlarca yerine getirildiği anlaşıldı. I. Yarıyılda yapılan ortak sınav, ders başarısı ile okul ve kurumların sosyal – kültürel etkinlikleri de değerlendirildi. Akşehir’ in gerek akademik başarı, gerekse sosyal – kültürel etkinlik ve başarısını sürekli artırdığına vurgu yapıldı. Başarının yeterli olmadığı daha çok geliştirilmesi için yapılması gerekenler tartışıldı.


            Toplantının en sevindirici maddesi ise ilçede sürekli devamsız hiç öğrencinin olmayışı idi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, devamsız öğrencileri hassasiyetle takip eden idarecilere teşekkür etti. Ortaöğretim kurumlarında ise öğrencilerin devam takiplerinin Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 36. Maddesine göre yürütülmesi, derse devamın hem akademik başarıyı getireceğini, hem de öğrencinin dışarıda karşılaşacağı olumsuz durumları engelleyeceğini, bundan sonra da öğrencilerin devamsızlık yapmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.


            İlçede yapılan sınavların sağlıklı bir şekilde yürüdüğü, ortak sınav olan TEOGS’i de sınavının da sağlıklı olarak tamamlandığı; taşımalı öğrencilerin servislerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve güvenlik güçlerince denetlediği, okul servis ve kantinlerin okullarca denetlenmesinin öğrencilerin sağlık ve güvenlikleri için önemli olduğu vurgulandı.


            İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okul ve kurumların periyodik olarak ziyaret edildiği, görünüm ve temizlik olarak sıkıntılı okul olmamakla beraber depo ve benzeri yerler de dahil olmak üzere okulun bölümlerinin temiz tutulması istendi. Hizmet alımı yolu ile temizlik hizmetinde çalışacak elemanların 1 mart 2014 itibari ile tekrar okullarda göreve başlayacakları açıklandı.


            Okullarda verilen rehberlik hizmetlerinin öğrenci ve velilere ulaşmada oldukça başarılı olduğu, öğretim yılı başından itibaren 45 bin 868 kişiye rehberlik hizmeti sunulduğu açıklandı.


            Toplantı, nisan ayında yapılacak üniversite ve ortaöğretime geçiş sınavları başta olmak üzere başarılı bir yarıyıl geçirilmesi temennisi ile sona erdi.