İlçede eğitim öğretim veren okullarda görev yapan öğretmen ve idarecilerden, salgınının önlenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalara gönüllü destek vermek için Çeltik Kaymakamlığı’na dilekçeyle başvuruda bulunanlar, başvurularının olumlu bulunmasının ardından sahaya inerek ilçe giriş ve çıkışlarında HES kodu sorgulamasında görev alan polis ve jandarma ekiplerinin yanında çalışmalara başladılar.

Çalışmalarda filyasyon ekiplerine de destek veren ve yaklaşık 45 günden bu yana salgının daha fazla yayılmasının önüne geçmek amacıyla özveriyle çalışan öğretmenler, Kaymakam Yusuf Beran Vuran tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildi.

Çeltik merkez girişi ve Gökpınar Mahallesi girişinde düzenlenen belge takdiminde öğretmenlerle bir araya gelen Çeltik Kaymakamı Vuran, yaptığı konuşmada; “Covid-19’la mücadele sürecinde canla başla çalışan başta doktorlarımız olmak üzere, polis ve jandarma arkadaşlarımıza en az onlar kadar destek olan ve Kaymakamlığımıza gönüllü olarak dilekçe verip bu süreçte azim ve gayretle çalışan öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Vuran, öğretmenlerin yanı sıra, doktor, asker, polis, din görevlileri ve muhtarlar sayesinde ilçe genelindeki vaka sayısının 7 kat düşüş gösterdiği bilgisini de vererek; “Öğretmenlerimizin bu zorlu süreçte bizlere destek olması tüm toplumumuza örnek bir davranış modeli sergiledi” şeklinde konuştu. Öğretmenlerin bu süreçte gönüllü olarak görev almalarının ilçe halkı tarafından da takdir edildiğini aktaran Vuran, vaka sayılarının daha da düşmesi için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Öğretmenler de verdikleri destekle ilçede vaka sayılarının düşmesine katkıda bulundukları için mutlu olduklarını dile getirdiler. Konuşmaların ardından Kaymakam Vuran; öğretmenlerin yanı sıra sürece destek olan İlçe Emniyet Amiri Olcay Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Çağatay Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kubilay Oral’a başarı belgelerini takdim etti.