Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği tarih olan 24 Kasım, 1981 yılından itibaren ülkemizde “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmakta olup, bu kapsamda ilçemizde de bir dizi etkinlik düzenlendi.


24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilk tören Cumhuriyet Alanında gerçekleştirildi. Saat 13.30’da tüm okul müdürlerinin, bayrak flama ve öğrenci gruplarının hazır olduğu törende; İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören sona erdi. 


İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü H. Emrullah Öztürk ve beraberindeki heyet İlçemizdeki Şehit öğretmen mezarlarını ziyaret ederek  dua ettiler.


mso-bidi-font-family:Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin;mso-fareast-language:
TR">Öğretmenler Günü kutlamalarına bugün saat 09.15'te Akşehir Kültür Merkezinde öğrenciler tarafından yapılan resimlerin sergi açılışıyla devam edilecek. Saat 09:30’da ise Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan program yine AKM’de gerçekleştirilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak programda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, 24 Kasım Öğretmenler günü konulu konuşmasını yapacak. Emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref’ belgesi verilecek. Şiirlerin okunması, oratoryo ve solo türkülerin ardından Aday Öğretmenler yemin edecek. Programda ayrıca, Şehit Kaymakam Fatih Muhammed Safitürk’ün öğretmen eşi ile yapılan röportaj yer alacak. Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen satranç, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler ödüllerinin verilmesiyle buradaki program sona erecek.


mso-bidi-font-family:Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin;mso-fareast-language:
TR">Öğretmenler günü kutlamaları okulların kendi bünyelerinde de çeşitli programlarla icra edilecek.