Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ve konusu "Anadolu" olarak belirlenen Hasan Ali Yücel Öğretmenler Arası Kısa Öykü Yarışması'nda dereceye giren öğretmenler, ödüllerini Bakan Selçuk’un elinden aldı.





Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Armağan Elçi’nin verdiği konser ile açılan ödül töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sanatın ince ayarından geçmemiş insanların olgunlaşma yolculuğunda bazı zafiyetlerinin söz konusu olabileceğini dile getirdi. Türk edebiyatının öğretmenlerle zenginleşmiş bir edebiyat olduğunu hatırlatan Ziya Selçuk, konuşmasında; “İstiyoruz ki bu gelenek devam etsin. Öğretmenlerimizin öğretmen odalarında, tabiatın içinde, hayatın her sahnesinde ürettikleri, gönüllerinden, zihinlerinden doğan, coşan kelimelerini davet edelim, onlar bizim misafirimiz olsun istedik. İstiyoruz ki bütün okullarımızda edebiyatla, sanatla, kültürle, tabiatla ilgili faaliyetler olsun. Bu faaliyetlerle çocuklarımızın gönülleri bezensin, zihinleri zenginleşsin, kalpleri coşsun istiyoruz” ifadelerine yer verdi.





Ülke genelinde “Ben de buradayım” diyen öğretmenlerin gönderdiği 3 bin 689 eserin arasından jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; Ankara'dan Müzeyyen Alver birinci, Antalya'dan Harun Görücüler ikinci ve Diyarbakır'dan Işık Okçu üçüncü oldu. Jüri özel ödülü Giresun'dan Adem Çayan’ın olurken, mansiyon ödüllerine de İstanbul'dan Muhammet Tekiner, Manisa'dan İsmail Kuşen, Sivas'tan Osman Çelik, Erzincan'dan Veli Üstün, Ordu'dan Kadir Girgin ve Hatay'dan Mukadder Bilgili layık görüldü.