Akşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hediyesi, belediye görevlilerince okullara teslim edildi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, dün Nasreddin Hoca Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde çocuklarla buluşurken, Başkan Akkaya 23 Nisan hediyesini temsili olarak Kurum Müdürü Yusuf Bağrıyanık’a takdim etti.

Akkaya, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Yarın bildiğiniz gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza hediye ettiği bir bayramdır. Bugün anısına Akşehir Belediyesi olarak Akşehir’imizdeki anaokulu öğrencileri ve tüm ilkokul öğrencileri için 6 bin ‘23 Nisan hediye paketi’ hazırladık. 23 Nisan’dan önce öğrencilerimize dağıtılan hediye paketlerimiz belediye görevlileri tarafından okul idarelerimize ulaştırılıyor. Okul idarelerimiz de çocuklarımıza dağıtıyor. Biz de bu paketleri, Çocuk Evlerimizdeki 41 öğrencimize iletilmek üzere Kurum Müdürümüz Yusuf Bağrıyanık’a takdim ettik.

Hediyelerimizin içinde rüzgar gülü, bayrak, balon, sallama bayrak, lolipop gibi çocukların sevdiği oyuncaklar bulunmaktadır. Bu oyuncaklarla bu yıl odalarını ve evlerini süsleyecekler, inşallah salgının bitmesiyle sınıflarını da süslerler, biz de onlara yine hediye göndeririz.    

Ben şimdiden çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyor, başarılar diliyorum. Bizim için çocuk evlerinde kalan çocuklar çok daha önemli, onların hem devletimiz eliyle sahiplenilmesi hem de hayata hazırlanması için ülkemize de faydalı birer fert olarak yetiştirilmeleri gerçekten önemlidir. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ve bu kurumda çalışan Müdürlerimize, personellerimize teşekkür ediyorum.”