Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye Oryantiring Federasyonu iş birliğinde “19 Mayıs Lise Öğrencileri Arası E-Kitapta Oryantiring Müsabakası” gerçekleştirecek.





Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya katılacak olan öğrenciler, akıllı cihazlarından Öğretmen Kitaplığı uygulaması üzerinden indirecekleri Dede Korkut Hikayeleri’ni okuyacak ve belirlenen parkurları internet üzerinden tamamlayacaklar. Oryantiring yarışmasında doğada gerçekleştirildiğinde olduğu gibi belirlenecek olan parkur ve rotalar, 19 Mayıs'ta EBA TV Lise'de ekrana gelecek olan 19 Mayıs Özel Yayınında açıklanacak.





Öğrenciler, kitaba ilişkin açıklanan parkurlar ve rotalar doğrultusunda verilen hedeflere ulaşarak müsabakayı tamamlayacak ve cevaplarını 24 Mayıs 2020 Pazar günü saat 23:59'a kadar [email protected] adresine elektronik posta aracılığıyla iletecekler.





Kazanan öğrencilere; diz üstü bilgisayar, fotoğraf makinesi ve e-Kitap okuyucu verilecek. Katılım sağlamak için başvuru ya da kayıt gerekmeyen yarışmaya dair ayrıntılı bilgiye, ogm.meb.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek.