Milliyetçi Hareket Partisi Akşehir İlçe Başkanlığı ve Akşehir Ülkü Ocakları ortaklaşa iftar programı düzenledi.

Düzenlenen programa İl Yönetim Kurulu üyeleri, Akşehir MHP İlçe Başkanı Ümit Şafak, Yunak MHP İlçe Başkanı Bayram Çil, Tuzlukçu MHP İlçe Başkanı İsmail Budak, Konya Milletvekili Adayları Salih Akça, A.Fatih Satılmış, Özlem Sarıoğlu, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Düzenlenen iftar programında MHP Konya Milletvekili Adayı Salih Akça, “ Bugün vatan ve millet yolunda toprağa düşen, şehitlik makamına koşar adım giden  şehitlerimiz adına  Akşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu İftar Programı’nda toplanmış bulunuyoruz. Allah Ocak Teşkilatımızdan razı olsun. Cenabı Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin.’’dedi.



Partinin kurucusu merhum Alparslan Türkeş’in; “Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dâva başarıya ulaşamaz” sözlerini hatırlatan Akça, sözlerine şöyle devam etti: ’’ 4 Ocak 1968’de, henüz 22 yaşında bir fidan iken, Ankara’da kaldığı yurdun kantininde silahla vurulan ilk şehidimiz Osmaniyeli Ruhi Kılıçkıran’dan, 20 Şubat 2015 tarihinde İzmir Ege Üniversitesi kampüsünde şehit edilen 24 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na,vatan savunmasında şahadet şerbetini içen Akşehirli hemşehrilerimiz Selçuk Özer, Yunus Ertürk, Ümmet Ufacık, Battal Yıldız ,Nebi Arslan ve Coşkun Karabulut ‘a   kadar verdiğimiz her bir şehidimizin acısı hala yüreklerimizdedir. Onların destansı duruşlarını unutmak, yüz çevirmek mümkün müdür? Şehitlerimiz bizlerle beraberdir, ruhları aramızdadır, duaları üzerimizdedir. Diyorum ki, şehitler ölmez, vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz.’’



Ülkücülüğün, hak ve hukuk mücadelesinde öne çıkmak, milli ve manevi değerlere yılmadan, yorulmadan, yüksünmeden bağlanmak olduğunu hatırlatan Salih Akça; Türk milletinin istikbal ve istiklalini korumanın, geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sini kurmanın öncelikli hedefleri arasında olduğunun altını çizerek, ‘’Her türlü iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmak geçmişe karşı borcumuz, geleceğe karşı sorumluluğumuzdur.’’dedi.