Akşehir Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu, LGS’ de öğrencilerinin dörtte birini Fen Liseleri ve Proje Okulları’na yerleştirmeyi başardı.

Bu yıl ilk kez yapılan Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) okulun öğrencilerinden Hasan Doğan’ın Akşehir birincisi olduğu okul, tercih yapan öğrencilerinin yaklaşık dörtte birini fen liselerine ve proje okullarına yerleştirme başarısını gösterdi.



Konu hakkında açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Umut Doğan; “Bugün farklı bir mutluluk yaşıyoruz. Beklentilere cevap vermek için Okul Aile Birliği, Okul İdaresi, öğretmenler ve veliler olarak ekip ruhu içinde çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin ahlaklı ve donanımlı yetişmesidir. Sınava girip tercih yapan 74 öğrencimizin 18’inin yani yaklaşık dörtte birinin Fen Lisesi ve Proje Okulları’na yerleşmesi, tercih yapan diğer öğrencilerimizin de neredeyse tamamının diğer okullara ilk yerleştirme ile yerleşmiş olması bizleri gururlandırdı. İlçenin en genç okullarından birisi olmamıza rağmen; profesyonel, nitelikli, kendinden emin, geleceğe güvenle bakan, hizmet alan kesime umut aşılayan ve uyumlu çalışan bir ekibimiz var. Bu vesileyle Okul Aile Birliği üyelerimizi, Okul İdaremizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizi ülkenin örnek insanları arasında görmeyi, bundan sonraki öğrencilerimizin de büyüklerinin açtığı yoldan ilerlemelerini temenni ediyorum.”dedi.