Aşı konusunda Çin, Almanya ve Rusya ile anlaşmaların olduğunu ve görüşmelerin Sağlık Bakanlıkları arasında devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Mutabık olursak Çin’den bir 50 milyon aşı daha alabiliriz. Mutasyonun inişli çıkış görüntüleri bizleri de karar almada zorluyor. Biz tüm şartları zorlamak suretiyle mümkün olduğunda açıkladığımız yerlerle ilgili şartları zorlayacağız, aldığımız kararların arkasında durmaya çalışacağız. Netice almakta zorlanıyorsak vatandaşımızın sağlığını düşünmek suretiyle süreci devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın ekonomiye geniş yer ayırdığı açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle: 

*Salgına rağmen 2020’de yüzde 1,8 büyüdük. Hedefimiz yatırım, üretim, istihdam, ihracat temelinde büyümek, tek haneli düşük enflasyon rakamlarına ulaşmaktır. Cari açıkla mücadelede 3 temel politikayı takip ediyoruz. İlk olarak yapısal cari açığa odaklanıyoruz.

*Mali disiplin en temel önceliğimizdir. Risklere karşı güçlü bir Kamu Maliyesi Yapısı oluşturacağız. Kamuda taşıt alımı, kiralanması gibi uygulamalara sınırlamalar getiriyoruz.

*Bağımsız bir Piyasa Gözetim ve Denetim Kurumu oluşturulacak, Kamu-Özel işbirliği Kanunu çıkarılacak, Sağlık Endüstrileri ile Yazılım ve Donanım Endüstrileri Başkanlıkları kurulacak.

*Katılım Finans sektörü tek çatı altında toplanacak, dijital para için alt yapı çalışması yapılacak. Dijital Vergi Asistanı Sistemini devreye alıyoruz. Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarını revize ediyoruz.

*Hal Yasası ile tarlada ve hallerde kalan taze meyve ve sebzenin piyasaya kazandırılması için harekete geçiyoruz.

*Esnaf kardeşlerimize güzel bir müjde vermek istiyorum; kuaför, tesisatçı, tamirci gibi 850 bin esnafı gelir vergisinden muaf tutuyoruz, beyan yükümlülüklerini kaldırıyoruz.

*İstihdam oluşturan firmalara bankalardan düşük maliyetli finansman sağlanacak.