Yüksek Seçim Kurulunca, kesinleşen 25. Dönem milletvekilliği seçimleri aday listelerinin Resmi Gazetede yayınlanmasından sonra hemşehrimiz Muharrem Yakın’ın adaylığı netleşmiş oldu.


Millet Partisi Konya 2. sırada yer alan Yakın, seçim çalışmalarına başladı. Yakın, “Seçim çalışmalarına dünyanın ortasından başlıyorum. Bu, laf olsun kabilinden söylenmiş bir söz değildir. Biz, ülkemizin ve bölgemizin Ankara’dan, millet vicdanının sonucu olan kararlarla yönetilmesini istiyoruz. Bu irademizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bütün mahrumiyetlere, manipülasyonlara ve yok saymalara rağmen tavrımızı ve kararlı duruşumuzu sürdürmemiz; bunu en büyük kanıtıdır.


Millet Partisi; toparlayan, birleştiren, barıştıran bir parti olmuştur, olacaktır. Hiç kimsenin düşmanı değiliz. Ancak yolsuzlukların, haksızlıkların, adaletsizliklerin, boş vermişliğin, tembellik ve cehaletin amansız düşmanıyız.


Bize oy versin vermesin, bütün hemşehrilerimizin, bütün vatandaşlarımızın bizim gönül coğrafyamızda yerleri vardır. Ancak, kişi, bilmediğinin düşmanıdır. Bizi bilmeyen hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza kendimizi ve programımızı anlatmaya hazırız. Davete icabet eder, gelir anlatırız.


Millet Partisi, Türk siyasetinin ışığı olmuştur. Ülke ve millet meselelerinde fikirler üretmiş ve hep katkı sağlamıştır. Taklit edilmiş ama yok sayılmaya da çalışılmıştır.


Millet Partisinin varlığı, diğerlerini rahatsız edecek ama onları zaman zaman milli çizgiye getirmeye zorlayacaktır. Millet Partisinin iktidarı ise; yersiz ve anlamsız çekişme ve oyalanmaların terk edilip milletçe muhteşem bir yürüyüşün başlayışı olacaktır.


YE KÜRKÜM YE


Dünyanın ortasından başlamamızın bir nedeni de şudur:  Biz, siyasete Nasreddin Hocamızın nüktesini getireceğiz. 8 yüz yıl önceki olay günümüzde de cereyan etmekte; fikir ve programı olanlar görülmeyip kameralar ve yaldızlı ışıltılar hep parası pulu olanları görmektedir. Nasreddin Hocanın torunları olarak bütün bunlara isyan ediyor ve milletin uyanması için haykırıyoruz: “YE KÜRKÜM YE.”


SEÇİM BİLDİRGESİ YAYINLANDI


Bu arada Millet Partisinin 7 Haziran Seçim Bildirgesi yayınlandı. 12 sayfadan oluşan kitapçıkta ülke ve millet meseleleri veciz bir şekilde ele alınmış ve çözüm önerileri getirilmiş. Bildirge, “Millet Partisi Muhteşem Türkiye İçin Geliyor” cümlesiyle başlayıp “Evet Mührünü, Güvenle Ve Hayır Dualarınla Millet Partisi’ne Bas” cümlesiyle sona eriyor. Bildirgede, toplumun hemen her kesimiyle ilgili bölümler ve programlar yer alıyor.