Kanat; “68 yıl önce 3 Mayıs 1944 tarihinde, Milletimizin tarihinde bu Milletin sahipsiz olmadığını gösteren bir hareket yaşanmıştır”


Milliyetçi Hareket Partisi Akşehir İlçe Başkanı Zekeriya Kanat 3 Mayıs’ın Türkçülük Bayramı olması nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Kanat yaptığı açıklamada şunları söyledi:


“3 Mayıs, Atatürk'ün ölümünden sonra, onun Türk milliyetçiliği ölçüsünde geliştirdiği devlet politikasına dinamit koymak isteyenlerin, dinamitlerinin elinde patlatıldığı gündür. 1940’lı yılların ilk dönemi, İkinci Dünya Savaşı’nın yeni bir safhaya girdiği ve Ülkemiz ile ilgili iç ve dış merkezli odaklar tarafından yine çeşitli oyunların oynandığı dönemlerden birisidir.


Böyle bir dönemde kararlı ve ilkeli bir grup Türk Milliyetçisi aydın, rejimin yarattığı baskıcı ortama rağmen, tehlikeli gidişata son vermek amacı ile Kamuoyuna ve Devlet Yönetimine uyarılarda bulunmuşlardır. Büyük fikir ve dava adamı rahmetli Hüseyin Nihal Atsız’ın önderlik ettiği ve merhum Başbuğ’umuzun da yer aldığı bu aydın hareketine, duyarlı Türk Gençliği’de destek olmuştur. Böylelikle Türk Milliyetçiliği, fikir akımı hüviyetinin yanında, sosyal bir hareket mahiyeti de kazanmaya başlamıştır.


Türk Milliyetçisi aydınlara yönelik tutuklama, yıldırma, yargılama ve işkence operasyonları da had safhaya ulaşmıştır. Sonuçta yargılananlar, 1947 yılında beraat etmişlerdir. 3 Mayıs 1944, Cumhuriyet Tarihimizin ilk demokratikleşme gösterisi ve ilk muhalefet toplantısının yapıldığı Gün’dür.


Büyük Dava ve Devlet Adamı Rahmetli Alparslan Türkeş; 3 Mayıs’ı, “ Türk Milliyetçilerinin, Türk Milletinin varlık davası için çektikleri ıstırabın, elemin, gözyaşının ifadesidir” şeklinde tanımlamaktadır.


3 Mayıs’ta kabına sığmayan Türk Gençliği’nin mücadele azmi; milli varlığa ve değerlere sahip çıkma bilinci, Türk Milliyetçiliğinin siyasi ve sosyal bir harekete dönüşümünün temellerini de atmıştır. Bu sebepten dolayı büyük mana yüklü 3 Mayıs tarihi Türk Milliyetçileri tarafından her geçen gün artan bir çoşku ile daha da önemsenerek “Türkçülük Günü ” olarak kutlanmaktadır.


Türk Milliyetçileri fikir ve dava adamı olup, Türk Milletine dahil olmanın gurur ve şuuruna sahip, manevi ve kültürel değerleri özümsemiş, İslam ahlak ve fazileti ile yoğrulmuş, ilkeli, tutarlı, sevgi ve hoşgörüye sahiptirler. Zaman içerisinde mağdur olmuşlar, sıkıntıya düşmüşler ama hiçbir zaman mağlup olmamışlardır. Zaman zaman da horlanmışlar, suçlanmışlar, yargılanmışlar, baskı ve işkenceye maruz kalmışlar ama Türkiye ve Türklük sevdasından asla vazgeçmemişlerdir.


Türk Milliyetçileri; şartlar ne olursa olsun, Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Milletimizin birliği, dirliği ve refah düzeyinin yükseltilmesi için daima çalışacaktır. Gerektiğinde dün olduğu gibi bugünde Devlet ve Millet için canlarını feda etmeye de her daim hazır olacaklardır.


Milliyetçi Hareket Partisi; bundan sonra da üzerine düşen görev ve sorumlulukları layıkı ile yerine getirmeye devam edecektir. Her türlü problemi; siyasi rant elde etmeyi düşünmeden hoşgörü ve diyalog zemininde aşarak, çözme azim ve kararlılığında olacaktır.


Bu vesile ile Büyük Dava ve Devlet Adamı Merhum Başbuğ’umuzu, fikir ve dava adamı Hüseyin Nihal Atsız ve zorlu bir dönemde adlarını tarihe yazdıran bütün Dava Büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları Cennet olsun.


Teşkilatım ve şahsım adına Türk Milliyetçilerinin mücadele tarihine altın harflerle yazılan bu anlamlı Türkçülük Günü’nü kutluyorum. 3 Mayıs ruhunun, Türk Milletinin onurlu geleceğine ışık tutacağına yürekten inanıyorum.”