Tatlı-tuzlu kurabiyeleri ile katkı maddesi kullanmadan ürettiği leziz dondurma çeşitleri Akşehirlilere hiç de yabancı olmayan Kent Pastanesi’ni, Gazi Mahallesi’ndeki evinin hemen ön kısmında işletmeye devam eden Hüseyin Ay, mesleğe ilkokulu bitirdikten sonra 1964 yılında çırak olarak başlamış. Ustalık döneminde yanında çalıştığı Mustafa Güneş, Kıbrıs Barış Harekatı’na da katıldığı askerliğini tamamlamasının ardından kendi işyerini açmasında önemli destek vermiş.

Eski Devlet Hastanesi karşısındaki ilk pastanesini 13 yıl sonra büyüterek Bahçelievler İlkokulu karşısındaki yeni yerine taşımış ve dondurma imalatını burada geliştirmiş. Çevre ilçelerde 40’a yakın bayilik veren Hüseyin Ay, 20 yılın ardından bugünkü üçüncü ve son adresine geçmiş.

1970 yılında evlenen Hüseyin Usta, 3 çocuk ve 11 torun sahibi. Çocukları farklı mesleklere yöneldiği için hemşehrilerine eşiyle beraber hizmet vermeye devam eden Hüseyin Usta; atıl kalmamak için mütevazı bir şekilde mesleğini sürdürdüğünü söylüyor.

Muhtarlık Yılları

1996-2009 yılları arasında Gazi Mahallesi Muhtarı olarak da görev yapan Hüseyin Ay, o yıllarda yaşadıklarını şu cümlelerle özetliyor:

“İlk iş olarak, o tarihte 12 bin 300 nüfusu olan mahallemizde yaşayanları, bilgisayar programı kullanarak kayıt altına aldım. Henüz kurumların dahi bilgisayar ortamına geçmediği bir dönemde, aslında bir ilki gerçekleştirmiş oldum. Kurduğumuz geliştirme ve güzelleştirme derneği ile Hıdrellezde gölle günleri ve bir hafta sonrasındaki Anneler Gününde festival düzenlenmesi gibi etkinlikler gerçekleştirdik. Bu festivaller 4 yıl boyunca, televizyon kanallarının da çekim yapmasıyla büyük ilgi gördü.

Yolumuz üzerinde yaşanan ve can kayıplarına neden olan trafik kazalarını gündeme getirerek, Karayollarını da Ekrem Çavdar’ın desteğiyle ikna ederek yolumuzun genişletilmesini sağladık. Belediyeye ait olan ve atıl durumda bulunan bir arsanın, tepeden tırnağa kadar Kadir Yallagöz tarafından finanse ve tefriş edilerek Sağlık Yüksek Okulu’nun yapımı için tahsis edilmesi, aynı şekilde tatlı bir rekabet yaşadığımız bir diğer mahallemizin önüne geçerek 4 No.lu Sağlık Ocağı’nın da mahallemizde yapılması, muhtarlık dönemimdeki en kıymet verdiğim işler oldu diyebilirim.

70 Evler Parkımız da yine o dönemde yapıldı. 2000 depreminde evleri hasar gören hak sahiplerinin, devlet desteğini zaman kaybetmeden almaları konusunda da ciddi bir efor sarf ettik ve o işten de alnımızın akıyla çıktık.”

Bilen Biliyor

Hüseyin Usta, meşhur dondurmasını, katkı maddesi kullanmaksızın sadece meyve püresinden üretiyor. Süt, sahlep ve şekere ilave edilen hemen her çeşit meyve püresiyle hazırladığı dondurmayı, yıllardır aynı özenle hemşehrilerine sunuyor.

Gazi Bulvarı Engili Mahallesi yolunun sağ tarafında bulunan Kent Pastanesi; sade, karamelli, kakaolu ve damla çikolatalı çeşitlerinin yanı sıra limon, kavun, çilek, ahududu, incir, armut, kayısı ve şeftalili dondurmanın keyfine varmak isteyenlerin uğrak yeri konumunda bulunuyor.