Kalkınma ajanslarının kuruluşlarından bu yana hazırladıkları ekonomik ve sosyal kalkınma odaklı yayın ve raporlar, Kalkınma Kütüphanesi adıyla interaktif bir platforma taşınarak sanal ortamda araştırmacıların erişimine açılmış oldu.





Bölgelerinin sürdürülebilir gelişmesini sağlamak amacıyla kamusal alanda tartışılan konulara açıklık getirmeyi hedefleyen 26 kalkınma ajansı, bölgelerinin ulusal ve uluslararası tanıtımına katkıda bulunmak ve yatırım potansiyeli olan alanlarda fizibilite çalışmaları yürütmek üzere yayınlar çıkartıyor. Bu yayınlar, yerel potansiyelin ortaya çıkarılması ve bölgelerin sürdürülebilir gelişmelerinin sağlanması yönünde önemli roller üstleniyor.





Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, kurumun hafızası niteliğinde olan tüm belgeleri sanal ortama aktardı. Oluşturulan sanal kalkınma kütüphanesinde; bölgesel plan ve programlar, sektörel analiz raporları, proje fizibilite raporları, etki analizleri ve diğer birçok türde yayın yer alıyor. Kütüphane, intihal.net uygulamasıyla entegre olarak çalışıyor. Böylece, üretilmiş dokümanlara yönelik benzerlik oranı tespit edilebiliyor.





Kütüphane www.kalkinmakutuphanesi.gov.tr adresinde araştırmacıları bekliyor.