2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan sınavlarda başarı göstererek yurtdışında öğretmenlik yapma hakkı kazanan ve aynı yıl Kıbrıs’a giderek Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nde göreve başlayan Mehmet Koç, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’ne bağlı olarak görev yaptığı beş yıl boyunca KKTC’de mesleki eğitimin gelişmesine katkı vermeye çalıştı. Eğitimin yanı sıra sosyal ve toplumsal konularda da ülkemizi başarı ile temsil eden Koç, araştırmacı yazar ve tarihçi kimliğiyle de Kıbrıs tarihi üzerine araştırmalar yaptı.

Bu arada Akşehir’i de unutmayan yazarımız; Akşehir tarihi üzerine araştırmalarını gazetemiz Pervasız ve TARİH SAYFALARINDA AKŞEHİR isimli sosyal medya sitesinde yayımlamaya devam etti. Koç, geçtiğimiz beş yıl içerisinde, yine gazetemizin köşe yazarlarından Dursun Solmaz ile birlikte Gölçayır ve Dereçine’yi tarihi yönden inceleyen iki kitap yazdı.

Pervasız Gazetesi olarak; 2016-2021 yılları arasında Kıbrıs’ta başarılı çalışmalar yapan öğretmenimize yeni görev yeri İstanbul’da sağlıklı bir hayat ve güzel çalışmalar diliyoruz.