Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Meclis üyeleri ve muhtarlarla ilçe meseleleri üzerine bir toplantı yaptı.


Akşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıda, Akşehir’in bir şehircilik geçmişi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Akşehir, Selçuklu döneminde de önemli bir yerleşim yeriydi, sonraki dönemlerde de. Cumhuriyet döneminde ise, Büyük Taarruz’un ana karargahı idi burası. Bu önem on yıllarca hiç üzerinde durulmayan bir olgu idi. İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi buradan yola çıkarak yaptırdığımız bir eser. Akşehir şimdi bir Akşehir daha oldu. Nüfusunda yüzde 50 artış oldu. Şu anda mahalle sayımız 55 oldu. Muhtarlık bu dönem daha büyük önem arz ediyor” dedi.


Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde sorumlu olduğu alanlarla ilgili bilgi aktaran Başkan Akyürek, 10 Temmuz’da Akşehir köy yollarının Büyükşehir sorumluluğundaki alanlarla ilgili ihalenin yapılacağını dile getirdi.


Öncelikli yerlerden başlayarak ekiplerin Ramazan ayından sonra daha güçlü şekilde çalışmaya başlayacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Aynı zamanda Tarımsal Kalkınma ile ilgili Daire Başkanlığını bünyemizde kurduk. Bu yılki çilek ve diğer fideler dağıtıldı. Desteği ilk planda 10 milyon seviyesine çıkarmayı planlıyoruz, daha sonra peyderpey artırmayı düşünüyoruz” diye konuştu.


Toplantıya katılan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise, Akşehir’in 21 mahalleden 55 mahalleye çıktığını belirterek, “Bu işi bilen, tecrübeli, çözüm bulabilen güçlü bir ekip var. Sorunların hepsi çözülecek. Ama kimsenin elinde sihirli bir değnek yok. Bu toplantılar devam edecek. Bu yeni yapılanmayı hep birlikte el birliğiyle en üst düzeyde hizmete dönüştürebilme adımlarını birlikte atacağız” dedi.


Başkan Akyürek, konuşmasının sonunda muhtarların görüşlerini dinleyerek sorularını cevapladı.


Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, toplantının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek, “Dünyanın Ortası Gülmece Başkenti Akşehir’e Ayak Basma Sertifikası” takdim etti.