Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde maske üretimi yapan fabrikanın bir çalışanında koronavirüs tespit edilmesi, kamuoyunda endişe yarattı. Ülke genelinde olduğu gibi Akşehir’de de maske üretiminde çalışanların sağlık durumlarının nasıl izlendiği ve test yapılıp yapılmadığı, vatandaşlar tarafından merak ediliyor.





Siverek’te yaklaşık 45 gündür maske üretimi yaptığı belirtilen bir tekstil fabrikasının 70 çalışanından birinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine fabrika kapatılarak karantinaya alınırken, çalışanlar da evlerinden alınarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurtlarında karantina altına alındılar. Fabrikada üretilen maskelerin nereye gönderildiği ile ilgili olarak da araştırma başlatıldığı belirtildi.





Haberin duyulması üzerine; Türkiye genelinde maske üretiminde çalışanların sağlık kontrollerinin nasıl yapıldığı, vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Bilindiği gibi ticari amaçla maske üretimi yapılan fabrika ve atölyelerin yanı sıra özellikle meslek liselerinde gönüllü öğretmen ve öğrenciler de kamu kurumları için maske üretiyorlar. Üretim faaliyetine katılanlara belli aralıklarla test yapılarak sağlık durumlarının kontrol altında tutulması gerektiği değerlendirilirken, fabrika ve atölyelerde çalışanların da cezaevi personeli gibi izole şartlarda çalıştırılabilecekleri belirtiliyor.