Milli Eğitim Bakanlığı, özel okul öncesi eğitim kurumları ve kursların 1 Haziran’dan itibaren eğitime başlayabileceğini duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı da yatılı Kur’an kurslarında eğitime başlanma esaslarının belirlendiği yazıyı, il müftülüklerine gönderdi. Rehabilitasyon merkezlerine ilişkin değerlendirme ise devam ediyor.





MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne bağlı özel okul öncesi eğitim kurumları; kurucuları ve öğrenci velilerinin istemeleri halinde eğitime ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecekler. Yabancı dil, bilgisayar, resim ve müzik kurslarının da aralarında bulunduğu çeşitli özel kurslar, sosyal etkinlik merkezleri, motorlu taşıt sürücüleri kursları ile benzeri özel kurumlardan isteyenler de yine 1 Haziran itibariyle faaliyete geçebilecek.





Bu kapsamda; kurum binaları, eğitim etkinliği yapılan diğer alanlar, okul bahçesi ile öğrenci servis araçlarında koronavirüs salgınından korunmak için gerekli olan dezenfeksiyon işlemleri yapılacak ve maske kullanımı, hijyen, sosyal mesafenin korunmasıyla ilgili tedbirler alınacak.





Yatılı Kur’an Kursları 15 Haziran’da eğitime başlıyor





15 Haziran-27 Eylül 2020 tarihleri arasında eğitim verilecek olan kurslar, eğitim öncesi dezenfekte edilecek ve uygun olan yerlere dezenfektan konulacak. Sınıf, yatakhane, yemekhane ve diğer ortak kullanım alanlarında maske takılacak, fiziki mesafe (1,5 metre) ve hijyen kurallarına azami dikkat gösterilecek ve kurslar buna göre düzenlenecek. Kullanılan maske ve eldivenlerin atılması için tıbbi atık kutuları bulundurulacak. Kurs içerisinde bulunan klima ve havalandırmalar çalıştırılmayacak, kapı ve camlar açık tutularak kurs içerisinin sürekli havalandırılması sağlanacak.





Kur’an kurslarına öğrenci ve kurs personeli haricinde kesinlikle hiç kimse alınmayacak, öğrencilere zorunlu olmadıkça izin kullandırılmayacak. Belirli aralıklarla öğrencilerin ateşi ölçülecek.