Karatay Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Mimarlık Fakültesi’nde öğrenim gören 47 öğrencisi için Akşehir’e tarihi ve kültürel bir gezi düzenledi. Konya’dan yola çıkan öğrenciler gezi planı dahilinde yol güzergahı boyunca tarihi mekanları ziyaret ederek Akşehir’e geldiler.

 Geziye Akşehir’in sokak sağlıklaştırılması  kapsamında yenilenen sokakları gezerek ve inceleyerek başlayan öğrenciler, yapılanlar hakkında bilgi edindiler. Karatay Üniversitesi   öğretim üyesi Pr. Dr. Haşim Karpuz tarafından Akşehir ‘e getirilen öğrenciler ayrıca; Ulu Camii, Taş Medrese, Güdük Mimare Mescidi, Nasreddin Hoca Türbesi, Meydan , çarşı , bedesten,  Batı Cephesi Karargahı Müzesi, Nasreddin Hoca ve Etnoğrafya Müzesi, Hıdırlık, Kilise,  Seyyit Mahmut Hayrani ve Ferruhşah Mescidi, Kileci Mescit ve Hasanpaşa İmaret Camii’ni de görme fırsatı buldular.



   Gezinin sonunda Akşehir’i çok beğendiklerini belirten öğrenciler, Akşehir Belediyesi’nin ilgi ve alakasından oldukça memnun olduklarını söylediler. Haşim Karpuz ise; Nasreddin Hoca’nın Akşehir için çok büyük bir değer ve şans olduğunu vurgulayarak, Nasreddin Hoca ile ilgili çalışmalarda her zaman desteğini sürdüreceğini dile getirdi.