KONTV, YENİ BİNASINA CANLI YAYINDA TAŞINDI



Halkın sevgisi ve beğenisiyle giderek büyüyen KONTV, artık yeni binasında. Uzun yıllardır Kerimdede Mahallesi’ndeki binasında hizmet veren KONTV, yapımı tamamlanan ANMEG PLAZA’ya taşınarak, yayınlarını buradan vermeye başladı. Dünyada ilk kez bir televizyon kanalının taşınma işlemi naklen yayınlandı.

KONTV, yeni döneme ‘merhaba’ dedi. Türkiye’nin en çok izlenen televizyon kanallarından olan KONTV, yıllardır hizmet verdiği binasından, yapımı tamamlanan ANMEG PLAZA’ya taşındı. Dünyada ilk kez bir televizyon kanalının taşınma işlemi naklen yayınlandı. Eski binadan en son ayrılan isim Genel Müdür Şükrü Hıdıroğlu oldu. Hıdıroğlu, Kerimdede Mahallesi’ndeki KONTV binasının kapısına kilit vurarak, yola çıktı. Canlı yayınlanan yolculuğun ardından dakikalar içerisinde Türkiye’nin en büyük ve en modern medya binalarından biri olan ANMEG PLAZA’ya gelindi. Anadolu Medya Grup (ANMEG) bünyesindeki tüm kuruluşların yönetici ve çalışanları Genel Müdür Şükrü Hıdıroğlu’nu alkışlarla karşıladı.

ANMEG Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, ANMEG PLAZA'nın Konya'ya ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, "Eski mahallemizden ayrılmanın burukluğunu yaşarken, 12 bin metrekarelik kapalı alanı ile birlikte dev bir bahçeye sahip olan yeni binamıza taşınmanın, yeni mahallemizde olmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi. Artık yeni bir dönemin başladığını ifade eden Özer, "22 yıllık geçmişe sahip olan KONTV, artık Türkiye'nin en büyük ve en modern medya binalarından biri olan ANMEG PLAZA'da hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca Anadolu Medya Grup bünyesindeki yayıncı kuruluşlarımız Yeni Konya Gazetesi, Konya FM, konhaber.com, kanalon.tv ve belge.com.tr ile reklâm ajansımız Mirajans da çalışmalarını bu binada devam ettirecek. Bizlerden desteklerini ve dualarını esirgemeyen halkımıza, izleyicilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ahmet Özer'in konuşmasının ardından Kapu Camii Başimamı Ünver Güngör'ün yaptığı duaya hep birlikte "amin" denildi. Daha sonra uluslararası standartlardaki yeni stüdyolar gezildi.

Saatler 19:30’u gösterdiğinde, KONTV ANA HABER BÜLTENİ yeni saatinde Koray Candan’ın sunumuyla başladı. Yeni saatindeki ilk haber bültenine Haber Müdürü Ahmet Akbıyık ile birlikte tüm KONTV Haber çalışanları da katıldı. Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay ile Haber Dairesi Başkanı Mustafa Tatlısu da yeni logo, yeni dönem ve yeni haber stüdyosu ile ilgili canlı yayında bilgi verdi.