Gelecek Partisi, Konya’nın 6 ilçesinde kongrelerini tamamladı.





Partinin Konya İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Karakuş’tan edinilen bilgiye göre; salgın tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından teşkilatlanma çalışmalarına hız veren Gelecek Partisi, bir yandan kurucu il ve ilçe başkanlarını belirlerken kurucu yönetim kurullarını da oluşturmaya devam ediyor. Diğer taraftan kongrelerin de yapılmaya başlanmasıyla Konya’nın 6 ilçesinde ilçe kongreleri gerçekleştirildi. Böylece Gelecek Partisi; Hüyük, Kadınhanı, Selçuklu, Yunak, Altınekin ve Doğanhisar ilçelerinde kongrelerini tamamlamış oldu.





İl Başkanı Hasan Ekici’nin katılımıyla gerçekleştirilen Yunak İlçe Kongresinde Ömer Yalçınoğlu, delegelerin tamamının oyunu alarak İlçe Başkanı seçildi. Partililerin yoğun katılımıyla yapılan Selçuklu İlçe Kongresinde, daha önce ataması yapılan Osman Başaran ve Hüyük’te Celalettin Navruz İlçe Başkanı oldular. Mevcut başkanların yeniden ve delegelerin tamamının oyunu alarak seçildikleri diğer 3 ilçeden Altınekin’de Mevlüt Yerli, Doğanhisar’da Serdar Selçuk ve Kadınhanı’nda Yahya Akbaş da güven tazelemiş oldular.





Türkiye’nin çeşitli illerinde ve Konya’nın ilçelerinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdürdüklerini ve bugüne kadar 59 İl Başkanının atamasının yapıldığını belirten Konya İl Başkanı Hasan Ekici; “Konya’da 17 İlçe Başkanımızı resmi olarak atadık. Ağustos ayında il kongremizi, Eylül ayında da büyük kongremizi gerçekleştirerek olası bir seçime hazır olacağız. Bugüne kadar hep iktidar partisinin alternatifi olmadığı söylendi, artık bir alternatif var. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde ülkeyi yönetmeye talibiz. Tüm teşkilat mensuplarımızla birlikte kapı kapı dolaşacağız ve halkımızın da desteği ile inşallah bunu başaracağız” şeklinde konuştu.