'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor ' isimli projenin Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere, Akşehir Belediyesi tarafından Çanakkale ve Konya gezisi armağan edildi.

Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile düzenlenen proje kapsamında Çanakkale’ye 90, Konya’ya 110 öğrenci ve veli gönderildi. Kafileler için Nasreddin Hoca Meydanı’nda bir uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Akşehir Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Eği, öğretmenler, veliler ile çok sayıda öğrenci katıldı.





Geziye katılanlara hayırlı yolculuklar temennisinde bulunan Salih Akkaya; ‘’30 öğrencimizi aileleriyle birlikte 90 kişilik bir kafile halinde iki otobüsle Çanakkale’ye uğurluyoruz. İnşallah sağlıcakla gidip sağlıcakla memleketimize dönmeyi Mevla’m onlara nasip eylesin. Ecdadımızın orada nasıl bir destan yazdığını, bu memleketimizi emanet etmek, miras bırakmak için nasıl gayret gösterdiğini görecekler, yaşayacaklar. Döndükleri zaman her zamankinden daha fazla memleketimize sahip çıkacaklardır diye düşünüyorum.’’ dedi.





Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından dua edildi. Duanın ardından törene katılan protokol tarafından otobüsler el sallanarak Çanakkale’ye uğurlandı.



            



Aynı yarışma kapsamında derece yapan öğrencilerle birlikte velilerinden oluşan 110 kişi de Konya’ya gezisine uğurlandı.