Kaymakam Vuran tarafından, Covid-19’lu kişilere, temaslılara ve ilçe esnafına yazılan mektuplarda; pandemi kurallarına dikkat edilmesi ve vatandaşların mecbur olmadıkça ihtiyaçları dışında evlerinden çıkmamaları, ümitvar, temkinli ve tedbirli olmaları istendi.

Evde kalmayı toplumsal olarak teşvik amacıyla #Mektubunualdımevimdeyim sloganı ile vatandaşların da sosyal medya üzerinden katılım gösterdiği çalışmada, Covid-19’lu ve temaslı vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletilirken, kurallara dikkat etmeleri istendi. Covid-19 dolayısıyla hastalanan vatandaşların sağlıklı günlerine ve sevdiklerine bir an önce kavuşabilmesi için hep beraber kurallara dikkat edilmesi gerektiğinin önemi vurgulandı.

Covid-19 hastalığına yakalanmış hastalara, temaslı vatandaşlara ve ilçe esnafına, ilçe kamu görevlilerinin ve vatandaşların fotoğrafı çekilerek hazırlanan ayrı ayrı zarflar içerisinde Devlet-Millet el ele bu zorlu süreci atlatmada “Birlikte Başaracağız” mesajı verildi. Vatandaşların ihtiyaç duymaları halinde başta Kaymakamlık olmak üzere tüm kamu kurumlarının ve özellikle Vefa Sosyal Destek Grubu’nun vatandaşların hizmetinde olduğu ifade edildi.

Ayrıca vatandaşların sağlığı için uygulanan tedbirler kapsamında gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarına, kolluk kuvvetlerine, gönüllü öğretmenlere, din görevlilerine, muhtarlara, emeği geçen tüm kamu personeline, Esnaf-Sanatkarlar ve Şoförler Odası’na ve kurallara uyarak destekte bulunan tüm vatandaşlara, Kaymakam Vuran tarafından teşekkür edildi. İlçe kolluk kuvveti tarafından teslim edilen mektupların, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığı gözlendi.