Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ve Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bahri Karaman Gedil Mahallesindeki sera'da incelemelerde bulundu.


Akşehir Gedil Mahallesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Projesi çerçevesinde desteklemeden yararlanan üreticinin serasında ekilen marullar pazara hazır hale geldi.


Uygulamayı yerinde inceleyen Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ve Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bahri Karaman başarılı bir ekim gerçekleştiren Birgül Türkmen adlı çiftçiyi tebrik ettiler.


Kaymakam Yalçın Sezgin'de yaptığı açıklamada bu projelerin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekerek, "Pazar’da söz sahibi olacak üretilen ürünü daha kolay pazarlamak için üretimde yeterli bir büyüklük olması gerekiyor.  Burada bir sera olursa üretici ürettiği ürünü alıp pazara götürür. Burada 100 sera olursa alıcı üreticinin ayağına gelir. Onun için yeni üreticileri devreye sokmalıyız" dedi.