Akşehir'de karısının evi terk etmesi üzerine bunalıma giren bir şahıs kefen parasını mutfağa bırakarak evin tüm odalarını tutuşturup intihara teşebbüs etti


Alevlerin artmasıyla korkan şahıs camı açıp yardım istedi yaşlı adamı Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Akşehir İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kurtardı.



                Olay, Yeni Mahalle Uysal Sokak'taki bir apartmanda meydana geldi. İddialara göre karısının kendisinin terk etmesine kızan 63 yaşındaki R.S. gece yarısı bunalıma girerek bir intihar mektubu yazıp, mektubun yanına da bir miktar kefen parası bırakarak evin tüm odalarını tutuşturup kendisini de bir odaya kilitleyerek kendi bulunduğu odayı da tutuşturdu. dumanın ve alevlerin artması üzerine paniğe kapılan R. S. bulunduğu odanın penceresini açarak yardım istedi. Dumanları ve yardım çığlığını fark eden vatandaşlar durumu İtfaiyeye ve Polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Akşehir İtfaiye Müdürlüğü ekipleri hemen yangına müdahalede bulunarak yangının diğer dairelere sıçramasını engellerken, kendini odaya kilitleyen R.S.'de İtfaiye ekiplerince odanın kapısı kırılarak dışarıya çıkartıldı. Dumandan etkilendiği anlaşılan yaşlı adam Ambulansla Akşehir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, olay yerinde yapılan incelemede yaşlı adamın mutfağa bir intihar mektubu bıraktığı ve mektubun yanına da kefen parası olarak bir miktar bıraktığı görüldü. R.S. mektubunda karısının evden gitmesine bazı kişilerin yol açtığını iddia ederek "Hakim ve Savcı beyim adaletinize güveniyorum. Ailemde ayıran düşmanlar beni boşatmak istiyorlar. Beni diri diri yaktılar evimde, Allah'ın beni affet Türkiye Kanuna güveniyorum" ifadelerine yer verdi. R.S. mektubunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'da seslenerek "Belediye Başkanım Salih Akkaya, Nasreddin Mezarlığına defnediniz, kefen param " diye not düştü. R.S.'nin yaktığı evde oldukça fazla maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.