Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bütçesi görüşülürken yaptığı konuşmada; kamu çalışanları, emekliler, engelliler ve gazilerin sorunlarına değinerek, kamuda liyakati esas alacak personel rejiminin uygulamaya konulması gerektiğini söyledi.





Sağlık hizmetlerinden alınan katılma paylarının emeklilerden alınmamasını, emekli aylıkları arasındaki eşitsizliklerin giderilmesini, kamuda engelli kotalarının artırılmasını ve münhal kadrolara süratle atama yapılmasını, engellilerin işe yerleştirilerek üretime katılmalarının ve topluma kazandırılmalarının sağlanmasını isteyen MHP Konya Milletvekili Mustafa kalaycı, muhtaç engelli aylığı bağlanmasında da engellinin kendi gelirinin esas alınması gerektiğini söyledi.





Terörle mücadelede gazi olanların araç almaları durumunda ÖTV’den muaf tutulmalarını öneren Kalaycı; “Maluliyetlerinden dolayı çalışma ortamında sıkıntı çeken gazilerimize 3 bin 600 günde emekli olabilme hakkı tanınmalıdır. Kore ve Kıbrıs gazilerimizin gelir ve iş durumuna bakılmaksızın hepsine aynı tutarda şeref aylığı bağlanmalı, tümüne onurla ve gururla taşıyacakları madalyaları verilmelidir. Terörle mücadelede malul sayılmayan gazilerimize de gazilik madalyası verilmeli, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirebilmeleri sağlanmalı, özellikle de sağlık hizmetlerinde katılım muafiyeti tanınmalıdır” dedi.





“Kamuda ücret adaletini sağlayacak, statü ve istihdam karmaşasını giderecek, işe girişte, ilerleme ve yükselmede liyakati esas alacak objektif bir personel rejiminin uygulamaya konulması ihtiyacı devam etmektedir” diyen Mustafa Kalaycı; kamuda güvencesiz, sözleşmeli, geçici, vekil, fahri, ücretli ve kısmi zamanlı personel çalıştırılmasına son verilerek mevcut çalışanların kadroya alınması ve tüm çalışanların asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılması gerektiğini söyledi.