Kademeli Normalleşme sürecinde 2 haftanın dolmasının ardından toplanan Kabinede sunum yapan Bakanlar arasında en çok merak edilen; Sağlık Bakanı’nın, Bilim Kurulu’nun önerilerini de ileteceği sunumuydu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrasında yaptığı açıklamada; hayata geçirilen icraatları hatırlatıp salgın sürecinde alınan ekonomik tedbirleri birer birer sıralarken, tedbirler konusunda mevcut durumu sürdürme ve gelişmeleri yakından takip etme kararı aldıklarını söyledi.

Erdoğan konuşmasında; “Son toplantımızda illerimizi sınıflandırmış ve kriterleri vatandaşlarımızla paylaşmıştık. Yeni normalleşme heyecanı ile bazı illerde kurallara yeterince uyulmadığı gözlense de entübe ve yoğun bakım hasta sayımıza olumsuz bir etki yapmadığını söyleyebiliriz. Tedbirlere uyulmaması durumunda yasaklara yeniden dönülmesi kaçınılmazdır. Vatandaşlar tedbirlere uyarak yaşadıkları illerin durumunu olumluya çevirebilirler. Mevcut durumun, kurallara riayet edilerek düzeleceğine inanıyorum” dedi.