Akşehirli sinema dizi oyuncusu ve şarkıcı Meltem Cumbul’un CHP’den Şişli Belediye Başkanlığı’na aday gösterileceği iddia edildi.





CHP ve İYİ Parti arasında devam eden ittifak görüşmeleri sonrası Belediye Başkan adaylarının açıklanması beklenen il ve ilçeler arasında, İstanbul’un Şişli ilçesi de bulunuyor. CHP ve İYİ Parti liderlerinin gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, ünlü sinema oyuncusu Meltem Cumbul’un İstanbul’un bu kalabalık ilçesi için aday gösterileceği iddia edildi. Hakkındaki adaylık iddiaları sorulan Cumbul ise, adaylığının söz konusu olmadığını söyledi.





Meltem Cumbul’un adı, 2017 yılında Adana Film Festivali’yle birlikte gündeme gelmişti. Galası Beştepe’de yapılan Buğday filmine festivalde Film Yöneticileri Derneği (FİLM-YÖN) tarafından En İyi Yönetmen ödülü verilmiş, festivalin sunuculuğunu üstlenen Cumbul, ödülünü almak için sahneye gelen yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmamıştı. Bu tavrına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da tepki gelirken sanatçı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ‘’Kendinden olmayanları ötekileştirenlerle gözlerim ve ellerim dost olamaz.’’ ifadelerini kullanmıştı.





Ünlü sanatçı Fatma Girik de 1989-1993 yılları arasında Şişli'de Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den Belediye Başkanlığı yapmıştı.





Sanatçı Odatv'ye yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in görüşmesinin ardından kulislere yansıyan iddianın doğru olmadığını kaydetti.