Akşehir İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlayıp sunduğu 2 proje, Ulusal Ajans tarafından Avrupa Birliği Hibe Projesi olarak uygulanmaya değer bulundu.

Projelerden ilkinin; “Yeni Nesil Motorlu Araçlar Tamir ve Bakımında Avrupa Stajımız” isimli ve “Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenci Ve Personel Hareketliliği (KA102)” türündeki öğrenci stajı projesi, diğerinin de “Avrupa Ülkelerinde Erken Okul Terkinin Önlenmesinde Yenilikçi Çalışmalar” isimli ve “Erasmus + Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101)” türündeki personele yönelik kurs projesi olduğu belirtildi.





Makine Teknolojisi Alan Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Sami Tunçez tarafından hazırlanan proje kapsamında; Lise’nin Motor Teknolojileri bölümünden 16 öğrenci ve 2 öğretmen, mesleki eğitim hareketlilik projesi çalışmalarına, 12 personel (2 yönetici, 10 öğretmen) okul eğitimi hareketlilik projesi çalışmalarına katılacaklar. Öğrenciye yönelik staj projesi İspanya’nın Barcelona şehrinde 4 hafta süreyle, personele yönelik okul eğitimi kurs projesi ise Slovenya’nın Başkenti Ljubljana şehrinde 10 gün süreyle uygulanacak. Proje yurtdışı uygulama çalışmaları süresince katılımcılar proje konusu ile ilgili araştırma, inceleme, uygulama (staj) ve seminer faaliyetlerinde bulunacaklar.





Proje irtibat kişilerinin Motor Teknolojisi alan Şefi Mehmet Karadere, İngilizce öğretmeni Dilek Akbulut ve Teknik Müdür Yardımcısı Mehmet Kol olduğu, Okul Müdürü Muammer Ak’ın bu konuda her zaman destek verdiği öğrenildi.





Akşehir İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2007 yılından bu yana Avrupa Birliği Hibe Projeleri hazırlıyor. 2007 yılında 10 öğrenci ile Polonya’da, 2008 yılında 20 öğrenci ile Almanya’da, 2012 yılında 36 öğrenci ile Macaristan’da, 2013 yılında 21 öğrenci ile Almanya’da, 2016 yılında 28 öğrenci ile İtalya’da, 2017 yılında 25 yönetici ve öğretmen ile Polonya’da proje çalışmaları yapan okul, bugüne kadar uygulanan proje çalışmalarında toplam 250 bin Euro hibe desteği sağladı.