*İhtiyaç doğrultusunda nitelikli iş gücü yetiştirmek,
*Mezunların üretime katılacak şekilde yetişmesini sağlamak meslek liselerinin başlıca ilkelerindendir.

Okulumuz İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde;



-Öğrencilerimiz mesleki eğitim uygulamalarını, işletmelerde beceri eğitim ve stajla yapmaktadır.



-İşletmelerde beceri eğitim; Anadolu meslek programı öğrencilerinin mesleki bilgi, görgü ve becerilerini artırmak amacıyla 12. sınıfta 3 gün işletmede öğrenim gördüğü bir uygulamadır.



-Öğrencilerimizin güven içinde eğitimlerine devam etmesi ve oluşacak herhangi bir olumsuz durumda mağdur edilmemesi amacıyla 10, 11 ve 12. sınıfta iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanmıştır.



-Sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve sektörün mali yükünü azaltmak amacıyla, işveren tarafından çıraklara ve meslek lisesi öğrencilerine asgari ücretin en az % 30’u tutarında ücret ödenmektedir. Örneğin, 2018 yılı asgari ücreti için öğrenciye ödenen en az ücret 435 TL olarak hesaplanmıştır.



Ayrıca meslek liselerinde açılması devlet tarafından özellikle istenen ve Organize sanayi bölgeleri içinde Eğitim ve Öğretim Desteği Verilen Alanlar okulumuzda açık olup istihdamı sağlamaya yönelik hizmet vermektedir. Özellikle destek verilen alanlardan okulumuzda bulunanlar şunlardır;



Makine Teknolojisi



Motorlu Araçlar Teknolojisi



Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme



Mobilya ve İç Mekan Tasarımı



Metal Teknolojisi



 Bölümleri ile Harita Tapu Kadastro bölümü de bulunmaktadır.



            Bununla birlikte okulumuzdan mezun olan öğrencilerimize Verilen Haklar ve Belgeler şunlardır;



Alan ve dalda diploma (MTAL)



Teknisyenlik unvanı



İşyeri açma belgesi



EUROPASS belgesi



Aldığı ve başardığı modülleri, dersleri ve kredileri gösteren belge



Bütün mezunlarımıza teknisyen unvanı verilmektedir.



Mesleki ve teknik ortaöğretimden meslek yüksek okullarına geçişte sınav sonucuna göre alanında eğitim yapmak isteyen mezunlara ek puan verilmektedir. KOSGEB ile yapılan protokol kapsamında kendi iş yerini açan  mesleki eğitim mezunlarına KOSGEB tarafından 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi verilmektedir.



Bununla birlikte Teknoloji Fakülteleri M.T.O.K. Bölümlerinde meslek lisesi mezunu öğrencilere öncelik tanınarak ilgili mühendislik bölümüne daha rahat bir şekilde girebilmektedirler.