Çeltik Kaymakam V. Yusuf Beran Vuran’dan ilçedeki kamu yatırımlarına dair bilgi alan Vali Özkan başkanlığında yapılan toplantıda da kırsal kalkınma projeleri, Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleri ve sulamayla ilgili konular masaya yatırıldı. Toplantının ardından Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe’yi ziyaret eden Konya Valisi Özkan; ortak ihtiyaçlar ve hizmetlere ilişkin görüşme sonrasında, Belediye’nin Yeni Hizmet Binası inşaat alanında da incelemelerde bulundu.

Yunak’ta ziyaret ettiği Kaymakam V. Fatih Kurt ve Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan ile birlikte düzenlediği değerlendirme toplantısında kırsal kalkınma, sanayi alt yapısının iyileştirilmesi ve ilçeye doğalgazın getirilmesi konularında istişarelerde bulunan Vali Vahdettin Özkan; toplantının ardından Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Yunak İlçe Emniyet Amirliği ve Yunak İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyaret ederek güvenlik güçlerine kolaylıklar diledi.

Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz’la görüşmesi sonrasında Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam, Belediye Başkanı, kurum amirleri ve yatırım kurumları yetkilileri ile bir araya gelen Konya Valisi; ilçenin ekonomik potansiyeli, doğal değerlerin/yapının korunması konuları, devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ve istihdamın artırılması için yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi. Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ile de görüşen Vali Özkan, daha sonra Lala Mustafa Paşa Külliyesi ile halk arasında Çukur Cami olarak bilinen Ilgın Pir Hüseyin Bey Camii’nde incelemelerde bulundu.

Doğanhisar ziyaretine Kaymakam Anıl Adıgüzel ile başlayan Konya Valisi Vahdettin Özkan; Belediye Başkanı, kurum amirleri ve yatırım kurumları yetkililerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından hazırlanan Kırsal Kalkınma Proje Setlerinin incelenmesi ve çalışılması, kırsal turizm konularında Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) noktasında çalışma yapılması, İl Afet Müdahale Planının ilçe düzeyinde hazırlanması gibi konularda istişarelerde bulundu. Vali Özkan, daha sonra bir araya geldiği Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez’den de mahalli müşterek ihtiyaçlar ve ilçeye yapılan hizmetlerle ilgili bilgi aldı.