Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 32 yerleşim biriminde düzenlenen eğitim toplantılarına Mart ayı boyunca da devam edilecek.





Tarım ve Hayvancılık sektöründeki yenilikleri duyurmak ve bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla 11 Şubat 2019 tarihinde başlatılan toplantılar her gün 2 mahallede olmak üzere uzmanların katılımıyla gerçekleştiriliyor. Toplantı konuları yörenin ürün deseni esas alınarak belirlenirken, Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü projelerin de tanıtımı yapılıyor. Bakanlık ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan liflet ve çiftçi mektuplarının dağıtımıyla, verilen bilgilerin kalıcı olmasının sağlanması amaçlanıyor.





Toplantılarda eğitimi verilen konular şöyle sıralanıyor:





Sebze Hastalık ve Zararlılarıyla Mücadele (Tuta Mücadelesi), İyi Tarım Uygulamalarının Tanıtılması, Dane Mısır ve Nohut Yetiştiriciliğinde Hastalık ve Zararlılarla Mücadele ve Dipkazan Kullanmanın Önemi, Tarımsal Desteklemeler, Toprak Tahliline Göre Bitki Besleme, Tarım Alet ve Makinalarının Güvenli Kullanımı, Üretici Kayıt Defteri, Bitki Pasaportu (Patates, Fida ve Fidan Üreticileri), Akdeniz Meyve Sineği, Çilek Yetiştiriciliği ve Hastalıklarla Mücadele, Arı Ölümleri Yasaklı İlaçların Tanıtımı, Meyve Hastalık ve Zararlılarıyla Mücadele Teknikleri, Kenevir Tarımı.