Tüketici Hakem Heyetlerinin faaliyetlerine ara verildiği süre uzatılırken, cezaevlerinde alınan tedbirler doğrultusunda hayata geçirilen kısıtlamaların sona ereceği tarih de ertelendi.





Ticaret Bakanlığı’nın, Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, 31115 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre, daha önce 30 Nisan 2020 tarihine kadar ara verilen; Tüketici Hakem Heyetleri toplantılarının yapılması, bilirkişi raporlarının hazırlanması, bilgi ve belge sunulması, kararların taraflara tebliğ edilmesi vb. faaliyetler 15 Haziran 2020 tarihine kadar ertelendi.





Cezaevlerinde alınan tedbirler kapsamında uygulanan kısıtlamaların devam ettirileceği yönündeki açıklama da geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından paylaşılmıştı. Karar doğrultusunda; avukat ziyaretleri dahil bütün görüşler, hükümlülerin dışarıyla temasına yol açacak İşyurdu faaliyetleri, açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin özel izin hakları ve nakiller, 15 Mayıs 2020 tarihine kadar yapılmayacak.





Tutuklu ve hükümlülerin yakınlarının ziyaretleri, zorunluluk olması durumunda Başsavcılık kararı ile gerçekleştirilebilecek.