Akşehir İmam Hatip Lisesi’nin geleneksel "İmam Hatip Mezunları Buluşması" 15 Temmuz Pazar günü okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Akşehir İmam Hatip Lisesi buluşmasının organizasyonunu (Şehit Muhammed Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi) bu yıl 1986 mezunları üstlendiler. İlk mezunlarını 1981 yılında veren okuldan mezun olan tüm öğrenciler, görev yapan tüm idareci, öğretmenler ile diğer personeller ve okumakta olan tüm öğrenciler mezuniyet gününde buluştular.





İmam Hatip Mezunları Buluşması’na Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya,  Akşehir İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKİMMED) Dernek Başkanı İbrahim Öncel, Akşehir Müftüsü Ahmet Kardaş, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, idareciler, öğretmenler ve mezunlar katıldı.





Akşehir Belediyesi Mehteran Grubu’nun gösterisiyle başlayan buluşma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Okul Müdür Vekili İlhami Orhan; " Yeni ve Genç Türkiye mayasında İmam Hatip ruhunun olduğu bir gerçektir. Dünya'yı ve çağı yakalayabilmek, zulme baş kaldırmak, iyi niyetli yoldaş edinmek, hak bildiği yolda cesaretle ve sabırla yürümek gerektir.” dedi. 1986 mezunlarının adına konuşan Faruk Başoğlu da; " Bugün 15 Temmuz. Manaları çok derin, çok şükürler gerektiren bir gündür. Bu vatanı bize bağışlayan, bu milleti de ümmete bağışlayan Rabbime şükürler olsun.’’şeklinde konuştu.





AKİMMED Başkanı İbrahim Öncel ise; "İmam Hatip ülküsü ve geleneği ülkemiz açısından tarihi bir öneme sahiptir. İmam Hatipler mukaddesatı ve değerleri uğruna Çanakkale'den, Sarıkamış'a , Sakarya'dan 15 Temmuz'a tarihin en büyük destanlarından birini yazan milletimizin yüreğindeki inancın ve mücadele ruhunun gelecek heyecanının temsilcisi bir nesildir. Eğer bu ruhu doğru anlatmaz isek; bu nesli, bu değerleri geçmişte de olduğu gibi birileri istismar edecektir,” dedi.





Daha sonra, Liselere Geçiş Sınavı'nda  Akşehir birincisi olan Akşehir Nimetullah Nahcivani İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hasan Doğan'a Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından bir hediye takdim edildi. Akkaya; “Kardeşimizi tebrik ediyorum. Maşallah İmam Hatipli olmak demek, bu demek. Daha fazla söze hacet yoktur. Bir imam hatip şuuru ki, İmam hatipli olmak demek ve FETÖ'ye alet olmamak, dini kaynağından öğrenmek, dini kaynağından öğretmek demektir. Yeni bir anlayışı ortaya koymaya çalışanlara fırsat vermemek, ilgi göstermemek, belli dünyevi ve diğer menfaatler için onlara alet olmamak demektir.” dedi.





Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekilerek çeşitli ikramlar sunuldu.