Halk sağlığını korumak ve iş yerlerinin daha sağlıklı ortamlarda hizmet vermelerini sağlamak amacıyla yapıldığı belirtilen denetimlerde; hijyen ve ekmek gramajı hususlarına öncelik verildiği, fiyat tarifelerine uygunluk, temizlik ve iş elbiselerinin de kontrol edildiği, standartlara ve hijyenik kurallara uymayan iş yerlerine uyarılarda bulunulduğu belirtildi.

Denetimler sonrası yapılan açıklamada; “Fırınlarımız genel itibariyle kurallara uymaktadır. Bazı fırınlarımızda göze çarpan kusurlar ise tespit edilerek kendilerine gerekli uyarılarda bulunuldu ve tutanak tutuldu. Genel olarak gramaj konusunda tüm fırınlarımız gerekli şartlara uygun ekmek üretmektedir. Vatandaşlarımızın fırınlarda üretilen unlu mamulleri standartlar ölçüsünde ve sağlıklı koşullar içerisinde gönül rahatlığıyla alabilmesi için yapılan denetimler devam edecektir” denildi.