Yaklaşan yerel seçim çalışmalarına hız veren Doğrugöz Belediye Başkanı ve MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai yerel seçimler kapsamında projelerini açıklamaya devam ediyor


Başkan Fedai; “Akşehir’in mesire alanlarını baz alarak, vatandaşlarımızın şehrimiz de piknik yapacağı ve eğleneceği alanlar sınırlı sayıda. Bu konular için geniş çaplı çalışmalarımız bulunmakta. Bu çalışmalarımızdan birisi de Hıdırlık projemizdir.  Bu projede gerek mesire alanları gerekse de vatandaşlarımızın Akşehir’i yüksekten izleyebileceği yerler olacak “dedi.


 Hıdırlık projesine açıklık getiren MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ Akşehir’e vatandaşlarımızın bahar havasını soluyabilecekleri ve kentin stresinden kurtulabilecekleri mesire alanları ve doğal parklar yapacağız. Böylelikle vatandaşlarımızın streslerini azaltacak ve aileleri ile birlikte güzel vakit geçirebilecekleri alanlar inşa edeceğiz. Bu projelerimizden ilki Hıdırlık  rojemizdir. Hali hazırda güzel bir görünüme sahip olan Hıdırlık alanın genişletmek adına çiçeklikten başlayarak geniş bir alan taraça yaparak düzeltecek ve bu alanda insanlarımızın keyifle oturabileceği alanlar yapacağız. Yine bu alanda vatandaşlarımızın piknik yapabileceği bar bükeler yaparak mevcut olan mesire alanını genişleteceğiz. Bunun yanı sıra bu alanda birden fazla çay bahçeleri imar edilerek vatandaşlarımıza hizmet edecek. Yine aileler bu alanda çocuklarına hoşça vakitler geçirebilmeleri adına çocuk trafik parkı yapılacak.”


Nasreddin Hoca Rasat Tepesine de değinen MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai konu kapsamında yaptığı açıklamada “Nasreddin Hocamız adına da bir tepe kurarak, buradan dürbünlerle Akşehir’i izleme fırsatı sunacağız”  dedi.  Fedai açıklamasına şu şekilde devam etti: “Çiçeklikten zirveye taraça yaparak düzelteceğimiz alanların en yüksek tepesine gözetleme yerleri kurarak Akşehir’i izleme fırsatı sunacağız. Gözetleme tepemizin adı Nasreddin Hoca Rasat Tepesi olacak. Yine bu alanda, imar edeceğimiz havuzlarda su akışı sağlanarak ışık oyunları sergilenecek. Bu kapsamda Hıdırlık alanımız yeni çehresine kavuşmuş olup vatandaşlarımızın dilediklerince aileleri ile ilgilenebilecekleri bir yer haline getirilecek.”


Başkan Fedai projeleri kapsamında açıklık getirdiği Hıdırlık projesi kapsamında yapacakları yürüyüş parkurları ve spor aletlerinin de bulunacağı bir alan inşa edileceğini de vurgulayarak açıklamalarına şu şekilde devam etti:  “Çiçeklik dediğimiz alanın olduğu yerde yapacağımız düzenlemeler sonunda yine vatandaşlarımızın yürüyüş yapabilecekleri parkurlar da yapacağız, özelikle parkur alanımız tamamen yeşillikler ve ağaçlar içerisinde olacak, bu vesile bu alanda spor yapan vatandaşlarımız tertemiz hava soluyacaklar. Bu alanda yürüyüş yapacak vatandaşlarımız için aerobik aletleri ve spor alanları yapılarak vatandaşlarımızın istifade etmesi sağlanacak dedi.


Başkan Fedai, Hıdırlık projesi kapsamında bir de mini hayvanat bahçesi sözü verdi. Fedai bu konuda da şunları söyledi: “Şu an Çiçeklik olarak tabir edilen alanın çevre düzenlemeleri yapılarak, bu alanda bir hayvanat bahçesi projesi dahil edeceğiz. Yapacağımız hayvanat bahçesinde Akşehir ikliminde yaşayabilecek hayvanlar getirilecek. Öylelikle Akşehir’e gelen misafirlerinizi gezdirebileceğiniz bir mekan daha olacak. Buraya getireceğimiz hayvanlara doğal ortamları sunulacak. Böylelikle Akşehir’de küçükte olsa bir hayvanat bahçesine kavuşmuş olacak.”